Prajitura Noire

de diaconta in Prajituri, 4 Iun 2011 | 14450 vizualizari

 

Neagra precum noaptea,creaza dependenta si se raspandeste mai rapid decat o epidemie.Initial m-am amuzat citind despre obsesia pentru aceasta prajitura,dar mi-am dat seama ca e un fapt dovedit impactul pe care il are asupra simturilor.Dupa ce am vazut-o la Licuta,la Gaby,apoi la Madi, m-am declarat invinsa de pofta si m-am apucat de munca.Maine am s-o repet pentru ca am o comanda "speciala",iar cea de azi s-a "topit" foarte repede.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr unt
  • 200 gr biscuiti cu cacao cu glazura de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar pudra
  • 15 gr gelatina
  • 3 linguri lichior cherry angelli

Glazura:

  • 50 gr ciocolata
  • 50 gr frisca lichida

Decor:

  • sticksuri de ciocolata cu inima de menta
  • cirese
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Punem la topit 100 gr unt.Biscuitii ii sfaramam (eu i-am pus in blender) si ii amestecam cu untul topit.


Intr-o tava de chec (e am avut o tava mare de yena si mi s-a umplut),punem o folie de plastic si asezam compozitia de biscuiti,apasand putin cu lingura.Lasam tava la frigider,pana cand facem restul compozitiei.


Gelatina se pune la hidratat cu 100 ml apa rece.


Ciocolata se rupe bucati si se pune pe baie de aburi,impreuna cu 5o ml frisca.Cand ciocolata s-a topit,se ia de pe foc se lasa foarte putin sa se racoreasca,apoi se adauga restul de unt,gelatina inmuiata pe baie de aburi sau la microunde.Incorporam cacaua si zaharul pudra si lichiorul.


In reteta initiala frisca se punea nebatuta,eu am batut friisca si apoi am incorporat-o in amestecul de ciocolata.Mi-a placut rezultatul obtinut astfel.


Amestecul de ciocolata se pune in tava peste biscuiti se se lasa cateva ore la frigider.


Dupa ce s-a intarit suficient se rastoarna pe un platou.Se face glazura de ciocolata si se pune deasupra.


Se orneaza dupa preferinta.Eu am adus un plus de aroma cu sticksurile de ciocolata cu menta si cateva cirese.


Deja abia astept s-o fac din nou.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (117)

diaconta 1

19.06.2011, 17:14

Cristina mersi

dantes 1

07.05.2012, 08:40

O prajitura eleganta si delicioasa,felicitari!

diaconta 1

07.05.2012, 09:09

Dantes multumesc
si daca mi-ai adus aminte,trebuie neaparat s-o refac

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de sarbatoare