Dulceata de prune

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2016 | 5820 vizualizari

 

A iesit o dulceata tocmai buna de intins pe paine in sensul ca nu este nici prea lichida, nici prea tare. Perfecta - as putea spune :D
Am umplut 24 de borcane de 400 g.

 

INGREDIENTE

  • 12 kg prune Stanley;
  • apa pentru oparit prunele;
  • 5 kg zahar;
  • 2,5 l apa pentru sirop.
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Se pune apa la fiert intr-o cratita mare, iar intre timp se spala prunele. Cand apa da in clocote, se oparesc prunele, putine cate putine, tinandu-le cateva minute in apa fierbinte, apoi se scot  pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Zaharul se fierbe in 2,5 l apa pana cand se leaga, iar intre timp se ia pielea de pe prune si li se scot samburii. 

Se pun prunele curatate impreuna cu siropul la fiert intr-un tuci pana cand dulceata scade si, eventual incepe sa se lipeasca de tuci. Trebuie sa ramana putin lichida. Puteti pune o lingura de dulceata pe farfurie ca sa vedeti cat de lichida va ramane dupa ce se raceste. Daca ramane prea lichida, se mai fierbe putin.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi si se umple pe jumatate o tava cu apa.

Se pune dulceata fierbinte in borcane de 400 g, li se pun capacele, apoi se baga la cuptor in tava cu apa calda timp de circa 40 de minute. Se lasa sa se raceasca in cuptor sau se baga intr-o patura pentru 2-3 zile.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

CameliaR 1

10.09.2016, 10:41

Yamyyy, ce dulceata faina!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:06

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:04

O minunatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune