Dulceata de prune

de Andra_Constantinescu in Dulceata / Gem, 9 Sep 2016 | 5820 vizualizari

COMENTARII (25)

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:09

Eu stiam ca pentru dulceata prunele s etin in apa de var, ca sa ramana intregi, astfel arata ca un gem...eu asa stiu....

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:13

Adica cu tot cu samburi si eventual cu viermisori? N-am mancat niciodata cu prunele intregi, iar cu apa asta de var nu stiu care e faza, cum se face sau cum se foloseste...stiu ca si la dulceata de nuci se mai foloseste.

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:15

Cureti de coaja, scoti samburele si apoi se tin in apa de var cateva ore, apoi se fierb in sirop...eu asa stiu dulceata de prune...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:15

Nu stiu ce sa zic, stiu ca se zice ca la dulceata trebuie sa fie fructele intregi, dar n-ai cum sa le lasi intregi la toate, mai ales ca unele se fac praf dupa ce le fierbi, iar la fructe gen gutuie, para, pepene, portocala chiar nu-mi inchipui cum ai putea sa le lasi intregi.

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:16

Apa de var , se stinge varul cu apa se lasa sa se limpezeasca si in apa aia care se tin prunele...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 17:16

Pai si cum le cureti tu de coaja pt ca eu abia le-am curatat asa oparite...

Constelatialeu 1

09.09.2016, 17:21

Le cureti cu un cutit foarte ascutit , tai cat mai subtire coaja, e mai migalosa treaba, dar rezultatul final e foarte bun.Iar in locul samburelui poti sa pui miez de nuca din asta crud....asa facea bunica mea, mie mi-a fost lene sa fac....

simona72 1

09.09.2016, 17:54

Bravo bravo!! Nu stiu cum sta treaba cu pielita sau cu apa de var...eu stiu ca este grozava dulceata de prune si-mi place cu putina scortisoara Oricum, Leoaica este mare specialista...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 18:21

Da, pare migaloasa treaba Cleme. Era vorba sa o fac si eu cu nuci asa cum spui tu pt ca asa ma invatase Merisor, dar n-am avut nuci. Oricum, eu zic ca tot dulceata e... am lasat fructele ba intregi, ba jumatati, ba praf...fiecare cum s-a desfacut...probabil ca sunt mai multe feluri de dulceata...ba cu nuci, ba fara...eu zic ca nu e reteta batuta-n cuie...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 18:21

Mulțumesc, Simo!

Merisor 1

09.09.2016, 19:02

Arata bine si cred ca e tare buna!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 19:08

Mulțumesc, Merisor!

Bya Ralu 1

09.09.2016, 19:36

buna

Ina 1

09.09.2016, 19:40

Cred ca maine am sa fac si eu, ca inca am prune in pomi...

Ina 1

09.09.2016, 19:44

Apa de var ajuta si sa nu se storceasca fructele la fiert. Se foloseste si la piersici, din cate stiu...

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 20:34

Multumesc, Bya!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 20:35

Multumesc, Ina, pt info, dar nu stiu sigur daca as manca asa ceva

Rocsi 1

09.09.2016, 21:21

Este foarte buna dulceata de prune. Mie una imi place si o folosesc des si in deserturi!

Andra_Constantinescu 1

09.09.2016, 21:26

Multumesc, Rocsi!

Rahela Velicu 1

09.09.2016, 22:45

MotanLaOale 1

09.09.2016, 23:15

mirela0911 1

10.09.2016, 10:38

Foarte buna!

CameliaR 1

10.09.2016, 10:41

Yamyyy, ce dulceata faina!

Gherca Daniela 1

10.09.2016, 11:06

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:04

O minunatie!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de prune cu scortisoara