Gem de prune cu aroma de menta

de Bunica in Dulceata / Gem, 10 Sep 2014 | 2228 vizualizari

 

Toamna,toamna,toamna! Este piata plina cu prune!Este sezonul lor! Este pacat sa treaca toamna si sa nu faci un gem delicios din prune!De aceasta data am facut gem de prune cu mai putin zahar si o aroma de menta,foaaaarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. prune
  • 600 g. zahar
  • jumatate lingurita cu menta uscata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune cu aroma de menta:

Spala prunele si scoate samburii.


Pune prunele intr-un vas incapator cu fundul gros.


Peste ele pune zahar tod si pune vasul pe foc.


Stai langa el si mesteca,pentru a nu se prinde de vas si a nu da in foc.


Se fierbe circa 2-2,30 ore.


Cand este putin mai subtire decat consistenta dorita,pune menta.


Pune-l fierbinte in borcanele spalate si sterilizate.


Capaceste-le si pune-le intr-o patura pana se racesc.


Va asigur ca n-o sa va para rau daca-l pregatiti;)

 

TIPS-URI

1

3 kg. prune fara samburi

2

menta uscata in casa

3

la inceput focul iute,iar mai apoi domol

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune cu aroma de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

10.09.2014, 16:52

mihaelar63 1

10.09.2014, 17:44

Bine spui Buni , chiar ca ar fi pacat .

Rocsi 1

11.09.2014, 10:13

Vin sa il degust

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu miez din samburi