Dulceata din flori de salcam

de babi5 in Dulceata / Gem, 14 Mai 2013 | 2445 vizualizari

 

Pentru mine este ceva inedit ,am primit reteta de la fica mea ,si ma-m gindit ca mai sunt flori de salcim sa fac o portie ,a fost un picut de zbucium fiindca ,am tinut florile prea mult in apa si asta a afectat un picut finisul dulcetii .,am fiert-o ca atare prea mult si s-a inchis la culoare ma-i mult decit ar fi trebuit ..Gustul este foarte bun si parfumat . Dupa mine as pune mai putine flori .. In rest totul este bine ..

 

INGREDIENTE

  • 750 ml apa
  • 1 kg zahar
  • 500 gr flori salcam
  • 1 lamaie (eu am folosit 2)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam:

Se vor culege florile de cu o zi inainte de preparare. A doua zi se vor spala si se vor scurge foarte bine (sa nu tineti mult in apa fiindca absorb apa si afecteaza la fiert). Intr-o cratita se pune zaharul cu apa la fiert pina se face un sirop mai gros. Se adauga florile si se lasa la foc domol la fiert pina se leaga. Apoi se stoarce lamaia si se pune sucul in dulceata. Se pune in borcanele sterilizate in prealabil si dulceata este gata.

 

TIPS-URI

1

Se serveste ca atare alaturi cu un pahar cu apa

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

14.05.2013, 21:49

Nu am mai mancat dar sigur e aromata si buna

babi5 1

15.05.2013, 10:21

te pupa Babi simona da asa este ceva inedit si pentru mine,si dupa parerea mea , cantitatea de floareeste prea mare fiindca este volum mult si usoara floarea ,si un picut prea parfumata mi se pare mie dar are un gust foarte bun

babi5 1

15.05.2013, 10:23

da rocsi asa este si gustoasa si parfumata ,culoarea trebuie sa fie un picut mai deschisa dar eu am fierto mai mult fiindca nu am stors bine floarea dupa spalare ,totul trebuie facut ca la carte altfel ,nu iese asa cum trebuie ,,

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din flori de salcam