Desert gogosi cu flori de salcam

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 17 Mai 2020 | 1469 vizualizari

 

Am vazut la Merisor astfel de gogosi si, pentru ca salcamii ma imbiau cu parfumul lor, am zis sa incerc si eu sa fac aceste bunatati.
Aveam o oarecare retinere in a gusta din flori, dar cand am vazut ca fiica mea a mancat cu pofta din ele m-am incumetat si am descoperit ca aceste gogosi cu flori de salcam sunt chiar foarte bune.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 3 plicuri de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 175 g smantana
  • 400 ml apa minerala carbogazoasa
  • esenta de vanilie
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 450 g faina de tara
  • flori de salcam
  • ulei pentru prajit (cel putin 500 ml)
  • zahar pudra vanilat pentru servire
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi cu flori de salcam:

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza.

Florile de salcam se spala bine.

Se pune o tigaie cu ulei la foc.

Florile de salcam se dau prin aluat, apoi se pun in uleiul incins. Se prajesc pe ambele parti.

Gogosile cu flori de salcam se servesc cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi cu flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de sarlota