Tocmagei

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 26 Ian 2011 | 4035 vizualizari

 

Se fac foarte usor,sunt foarte ieftini si imi plac mult..Se mai numesc si "dulcele saracilor"...Reteta originala se face doar din faina,apa si zahar..Eu am imbunatatit-o un pic

 

INGREDIENTE

  • 200gr faina alba
  • 2 oua
  • 300ml apa plata
  • 150gr zahar
  • 2 esente de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocmagei:

Se pune apa la fiert.

Intr-un castronel se amesteca faina cu ouale si esenta pana se formeaza mici buretei(un pic mai duri decat galustele) si se aduga treptat in apa,framantati cu mana.

Apoi se face un rantaj din apa si faina si se adauga amestecand continuu,trebuie sa iasa ca o tocanita de gros.Se adauga zaharul si se lasa pe foc sa fiarba aprox 15 min..

Apoi sunt gata de servire,dar sunt mult mai buni reci,parca ar fi niste jeleuri de faina...Sunt foarte buni si foarte repede se prepara...

Cui i place gustul de zahar ars,poate sa puna prima data zaharul,apoi apa,apoi togmageii..Un deliciu...Puteti sa-i serviti si cu ciocolata,sau cum i plac sotului meu cu iaurtel de afine

 

RETETA IN IMAGINI

Tocmagei-0
Tocmagei-1
Tocmagei-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

cismaru_nicoleta

cismaru_nicoleta 1

27.01.2011, 15:45

Da sunt chiar buni fetelor si in lapte si in apa,merita incercati,va multumesc

mamaieelena

mamaieelena 1

27.01.2011, 17:42

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

15.09.2011, 20:49

intersant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!