Inghetata

de Lau in Dulciuri, 3 Iun 2011 | 3047 vizualizari

 

initial am vrut sa fac panna cotta layers,dar stratul de ciocolata nu mi sa intarit si asa a iesit inghetata
stratul de ciocolata nu mi sa intarit pentru ca am pus putina gelatina(eu am pus in fiecare compozitie gelatina)

 

INGREDIENTE

  • 375 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 15 g gelatina
  • esenta de vanilie
  • 20 g cacao neagra
  • 1 lingura cafea solubila
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata:

Fiecare strat il vom face separat, impartim ingredientele in 3

Frisca lichida se amesteca intr-un vas impreuna cu laptele si se pune pe aragaz la foc mic. Cand a ajuns in punctul de fierbere adaugam zaharul si vanilia si fierbem timp de 1 minut. Dam deoparte si adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Turnam compozitia intr-o caserola de plastic si dam cateva minute la congelator pana este gata stratul de cacao

STRATUL DE CACAO -vom amesteca cacaoa cu zaharul. Desfacem cu cateva linguri din amestecul de frisca, omogenizam, apoi turnam in vas peste restul de amestec de lapte si frisca. Procedam intocmai ca la stratul de vanilie. Cand stratul de vanilie s-a intarit turnam deasupra compozitia cu cacao si dam din nou la congelator pana pregatim stratul de cafea.

STRATUL DE CAFEA,procedam intocmai ca la stratul de cacao

Cum la mine nu s-a intarit stratul  de cacao, am amstecat stratul de cafea cu 3 linguri din compozitia de cacao si am turnat peste stratul de vanilie

Dam compozitia la congelator pana servim

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

gratziela 1

04.06.2011, 23:05

Inghetata?! La orice ora din zi, noapte, pe orice anotimp!!!
Buna, foarte buna!

kamy 1

05.06.2011, 19:56

buna

MotanLaOale 1

06.06.2011, 08:33

buna buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu capsuni