Mancare de legume cu linte

de Rocsi in Mancaruri de post, 23 Noi 2017 | 5512 vizualizari

 

Ce sa mai pregatim, ce sa mai pregatim? De multe ori ne punem intrebarea asta, mai ales cand este vorba despre ceva de post. Si cum imi place sa ma "joc" cu legumele, si cum am avut ocazia sa testez si noile conserve Sun Food, le-am combinat, le-am dat gust cu putine condimente, pentru a pastra cat mai mult din savoarea legumelor si uite cum am obtinut o mancare foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei verde
  • 2 ardei kapia
  • 1/2 ardei galben
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 cutie linte rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bolisor cu rosii cherry
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de legume cu linte:

Curatati ceapa, o tocati marunt, morcovul decojit il taiati in doua pe lungime, apoi rondele.
Toti ardeii ii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii lunguiete.
Dovlecelul spalat, il taiati tot fasii lunguiete.
Ceapa verde o faceti rondele.
Intr-o cratita, incingeti uleiul, puneti ceapa, morcovul, le inabusiti 2-3 minute.
Adaugati ardeii, ceapa verde, puneti capac si lasati cam 5 minute sa se patrunda.
Incorporati dovleceii, presarati sare, piper si boia dulce.
Turnati apa, atat cat sa acoperiti legumele.
Puneti capacul si lasati sa fiarba 20-25 de minute si sa scada din lichid.
Cand legumele sunt bine patrunse si lichidul a scazut suficient, adaugati rosiile cherry si lintea scursa de zeama.

Mai lasati sa fiarba 7-10 minute la foc potrivit, nu mai mult, pentru ca lintea este fiarta.
Gustati sa vedeti daca mai este nevoie de condimente.
La final, curatati usturoiul, il taiati in sferturi si il adaugati in mancare.
Amestecati, trageti cratita de pe foc si tineti-o acoperita pentru 10 minute, apoi serviti.

Pofta buna!
PS: Daca nu puneti rosii cherry, adaugati niste suc de rosii de casa sau putina pasta de tomate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume cu linte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de toamna