Supa crema de rosii cu busuioc

de mirela0911 in Supe, 22 Aug 2020 | 5763 vizualizari

 

Nu sunt mare fan al supelor crema dar cateodata mai scap la ele. De data aceasta, am zis sa fac o supa crema de rosii, ca tot e sezonul lor si acum e ocazia perfecta pentru asa ceva. Spre surprinderea mea, chiar mi-a placut, avand in vedere ca nu sunt fan, cum am mai spus.

 

INGREDIENTE

  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 30 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ceapa galbena potrivit de mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei kapia sau gogosar rosu
  • 500 g rosii
  • 250-300 ml apa fierbinte
  • sare, piper dupa gust
  • 4-5 frunze proaspete de busuioc
  • crutoane pt servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de rosii cu busuioc:

Se spala legumele si se curata.

Intr-o cratita de teflon se pune uleiul si untul sa se incalzeasca. Usuturoiul curatat se taie in felii si se pune in ulei. Se amesteca pentru a se aroma uleiul apoi se adauga ceapa taiata marunt. Se caleste usor, timp in care se da morcovul pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga morcovul peste ceapa si se calesc impreuna.

Ardeiul kapia se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu rosiile. Se pun pe rand in cratita, se lasa sa se caleasca impreuna apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 15 minute, dupa care se ia de pe foc si se lasa putin sa se raceasca.

Se dau legumele prin blender pana devin cremoase. Se pune din nou pe foc, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust iar la final se adauga frunzele de busuioc taiate marunt.

Se serveste cu crutoane. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Portiile nu sunt mari, daca doriti o cantitate mai mare, adaugati mai multe legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de rosii cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu galuste de gris