Tarator

de gatesteusor in Supe, 18 Feb 2015 | 5377 vizualizari

 

Tarator este o supa rece de iaurt si castraveti specifica, din cate stiu eu, Bulgariei si tarilor invecinate.
Este un pic diferita de ceea ce intelegem noi prin supa, taratorul fiind mai apropiat de tzatziki dupa parerea mea. In fine este o supa gustoasa si foarte light.

 

INGREDIENTE

  • 1 castravete fabio
  • 1 legatura de marar
  • 50 gr de nuci
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr de iaurt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 100 ml de lapte
  • suc de lamaie de la o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarator:

Castravetele se curata de coaja si se inlatura semintele. Se toaca marunt castravetele, nucile si mararul. 

Se pun toate intr-un bol impreuna cu iaurtul, sarea, usturoiul pisat si se omogenizeaza. 

La final se adauga ulei de masline, suc de lamaie si lapte. 

Se tine la frigider timp de o ora inainte de servire si se serveste cu nuci tocate si bucatele de castravete deasupra. 

Pofta mare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarator" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Supa bulgareasca Tarator