Velouté de morcov cu chimion

de Sylvia in Supe, 15 Ian 2015 | 3981 vizualizari

 

Este una din supele crema clasice din bucataria franceza, combinatia este superba dar aromele trebuie dozate cu grija sa nu fie predominant chimionul.
Pentru mine serile friguroase inseamna supa :) asta e meniul serii , cu sau fara altceva supele sunt regula la noi in casa .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr morcov de calitate , bio de preferinta
  • un cartof mare
  • o ceapa alba
  • 20 gr unt
  • 400-500 ml fond de legume sau de pui
  • o jumatate de lingurita de chimion pudra
  • 150 ml smantana lichida slaba
  • sare de mare bruta, piper proaspat macinat
  • putin ulei de masline si verdeturi pentru asezonarea finala si decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Velouté de morcov cu chimion:

  Se spala , curata si toaca legumele, cartofii rondele mari ceapa cuburi mari ( nu conteaza pentru ca va fi totul mixat).

  Se pune intr-un vas ( eu folosesc de fonta prefer acest material pentru repartizarea uniforma a caldurii ) ceapa cu unul, sarea si piperul si se lasa la foc mic pana devine sticloasa si translucida. SE adauaga apoi morcovii se da focul foarte mic si se lasa 5-10 minute sa se patrunda bine, aceasta operatiune este secretul gustului fina, daca morcovii sunt fierti direct nu vor avea acelasi gust. Dupa aceea se aaduga fondul de legume sau de pui dupa preferinta, chimionul si se lasa sa fiarba 20-30 minute pana cand morcovii sunt fierti f bine. SE mixeaza cu un robot , se adauga smantana lichida si se amesteca bine, jucati cu consistenta super cu smantana si fondul de legume pana obtineti o supa crema onctuasa si cremoasa. 

  Se serveste fierbinte cu putina smantana in decor si ulei de masline cu ierburi aromate ( ce doriti voi ) eu am adaugat putina paprika afumata, cativa fulgi de ardei iute si 2-3 boabe de feves un fel de fasole verde, ca sa dau putina culoare. 

TIPS-URI

1

lasati morcovii sa se faca in untul topit pret de 5_10 minute pana se patrund bine, asa veti avea o aroma de morcov copt nu fiert

2

folositi sare bruta de mare la gatiti si piper proaspat macinat , dau cea mai pura si buna aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de morcov cu chimion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mirela0911 1

18.01.2015, 10:35

Ce bine arata! Ar trebui sa o incerc si eu!

Sylvia 1

18.01.2015, 13:33

sa o testtati si sper sa va placa

Sylvia 1

18.01.2015, 13:34

Ela sa stii ca nu e chimen, e chimion e diferit la gust, eu in Franta nici nu gasesc chimen din Ro mi-am adus pt salata de sfecla

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de broccoli si dovlecei