Velouté de morcov cu chimion

de Sylvia in Supe, 15 Ian 2015 | 1564 vizualizari

 

Este una din supele crema clasice din bucataria franceza, combinatia este superba dar aromele trebuie dozate cu grija sa nu fie predominant chimionul.
Pentru mine serile friguroase inseamna supa :) asta e meniul serii , cu sau fara altceva supele sunt regula la noi in casa .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr morcov de calitate , bio de preferinta
  • un cartof mare
  • o ceapa alba
  • 20 gr unt
  • 400-500 ml fond de legume sau de pui
  • o jumatate de lingurita de chimion pudra
  • 150 ml smantana lichida slaba
  • sare de mare bruta, piper proaspat macinat
  • putin ulei de masline si verdeturi pentru asezonarea finala si decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Velouté de morcov cu chimion:

Se spala , curata si toaca legumele, cartofii rondele mari ceapa cuburi mari ( nu conteaza pentru ca va fi totul mixat).


Se pune intr-un vas ( eu folosesc de fonta prefer acest material pentru repartizarea uniforma a caldurii ) ceapa cu unul, sarea si piperul si se lasa la foc mic pana devine sticloasa si translucida. SE adauaga apoi morcovii se da focul foarte mic si se lasa 5-10 minute sa se patrunda bine, aceasta operatiune este secretul gustului fina, daca morcovii sunt fierti direct nu vor avea acelasi gust. Dupa aceea se aaduga fondul de legume sau de pui dupa preferinta, chimionul si se lasa sa fiarba 20-30 minute pana cand morcovii sunt fierti f bine. SE mixeaza cu un robot , se adauga smantana lichida si se amesteca bine, jucati cu consistenta super cu smantana si fondul de legume pana obtineti o supa crema onctuasa si cremoasa.


Se serveste fierbinte cu putina smantana in decor si ulei de masline cu ierburi aromate ( ce doriti voi ) eu am adaugat putina paprika afumata, cativa fulgi de ardei iute si 2-3 boabe de feves un fel de fasole verde, ca sa dau putina culoare.

 

TIPS-URI

1

lasati morcovii sa se faca in untul topit pret de 5_10 minute pana se patrund bine, asa veti avea o aroma de morcov copt nu fiert

2

folositi sare bruta de mare la gatiti si piper proaspat macinat , dau cea mai pura si buna aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Velouté de morcov cu chimion" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (25)

mirela0911 1

18.01.2015, 10:35

Ce bine arata! Ar trebui sa o incerc si eu!

Sylvia 1

18.01.2015, 13:33

sa o testtati si sper sa va placa

Sylvia 1

18.01.2015, 13:34

Ela sa stii ca nu e chimen, e chimion e diferit la gust, eu in Franta nici nu gasesc chimen din Ro mi-am adus pt salata de sfecla

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!