Supa malteza

de mihaelar63 in Supe, 31 Iul 2015 | 4653 vizualizari

 

,, Brodu tat-tigiega'' este numele original , adica supa de pui . M-am inspirat de aici:http://www.ilovefood.com.mt/recipes/chicken-broth-brodu-tat-tigiega/. Eu am avut doua frumoase pipote de curcanpe care le-am folosit . Mi-a placut supa aceasta malteza mai ales ca am avut ocazia sa mai folosesc din recolta proprie de minunati zucchini verzi si galbeni .

 

INGREDIENTE

  • 400 g pipota curcan
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 linguri tulpini telina tocate
  • 2 zucchini
  • 2 linguri orez
  • 1 caciulie mica de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence [ https://ro.wikipedia.org/wiki/Verde%C8%9Buri_de_Provence]
  • 1 lingurita olio, aglio, peperoncini
  • sare
  • piper
  • Lamaie -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa malteza:

  1. Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata].
  2. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele .
  3. Zucchini se taie cuburi .
  4. Caliti usor ceapa si morcovul tip de 2 minute .Se transfera in oala unde pipota este aproape fiarta.
  5. Adugati zucchini, telina, mirodeniile si orezul .
  6. Lasati sa fiarba maximum 10 minute .
  7. Gustati supa si dregeti gustul cu sare si piper .
  8. Se serveste si cu lamaie daca sunteti amatori de gust mai acru .

TIPS-URI

1

La aceasta supa se foloseste de regula pui intreg + maruntaiele lui. Carnea se serveste separat calda.

2

Exista variante la care se aduga cartofi pentru consistenta sau spanac verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa malteza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gicuta 1

10.08.2015, 10:43

Raluca57 1

16.09.2015, 08:37

Gata! Preparat, savurat, terminat! Gustoasă, ne-a plăcut mult!!!!

mihaelar63 1

26.09.2015, 09:54

Multumesc Raluca Ma bucur mult ca v-a placut

COMENTEAZA

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii cu legume