Supa malteza

de mihaelar63 in Supe, 31 Iul 2015 | 2502 vizualizari

 

,, Brodu tat-tigiega'' este numele original , adica supa de pui . M-am inspirat de aici:http://www.ilovefood.com.mt/recipes/chicken-broth-brodu-tat-tigiega/. Eu am avut doua frumoase pipote de curcanpe care le-am folosit . Mi-a placut supa aceasta malteza mai ales ca am avut ocazia sa mai folosesc din recolta proprie de minunati zucchini verzi si galbeni .

 

INGREDIENTE

  • 400 g pipota curcan
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 linguri tulpini telina tocate
  • 2 zucchini
  • 2 linguri orez
  • 1 caciulie mica de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence [ https://ro.wikipedia.org/wiki/Verde%C8%9Buri_de_Provence]
  • 1 lingurita olio, aglio, peperoncini
  • sare
  • piper
  • Lamaie -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa malteza:


  1. Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata].

  2. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele .

  3. Zucchini se taie cuburi .

  4. Caliti usor ceapa si morcovul tip de 2 minute .Se transfera in oala unde pipota este aproape fiarta.

  5. Adugati zucchini, telina, mirodeniile si orezul .

  6. Lasati sa fiarba maximum 10 minute .

  7. Gustati supa si dregeti gustul cu sare si piper .

  8. Se serveste si cu lamaie daca sunteti amatori de gust mai acru .

TIPS-URI

1

La aceasta supa se foloseste de regula pui intreg + maruntaiele lui. Carnea se serveste separat calda.

2

Exista variante la care se aduga cartofi pentru consistenta sau spanac verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa malteza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:43

Raluca57 1

16.09.2015, 08:37

Gata! Preparat, savurat, terminat! Gustoasă, ne-a plăcut mult!!!!

mihaelar63 1

26.09.2015, 09:54

Multumesc Raluca Ma bucur mult ca v-a placut

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

9600 puncte

MotanLaOale

6821 puncte

indrea_ms

4550 puncte

Rocsi

4514 puncte

Panacris

4121 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supă de dovlecel