Supa malteza

de mihaelar63 in Supe, 31 Iul 2015 | 1094 vizualizari

 

,, Brodu tat-tigiega'' este numele original , adica supa de pui . M-am inspirat de aici:http://www.ilovefood.com.mt/recipes/chicken-broth-brodu-tat-tigiega/. Eu am avut doua frumoase pipote de curcanpe care le-am folosit . Mi-a placut supa aceasta malteza mai ales ca am avut ocazia sa mai folosesc din recolta proprie de minunati zucchini verzi si galbeni .

 

INGREDIENTE

  • 400 g pipota curcan
  • 2 foi dafin
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 4 linguri tulpini telina tocate
  • 2 zucchini
  • 2 linguri orez
  • 1 caciulie mica de usturoi
  • 1 lingurita ierburi de Provence [ https://ro.wikipedia.org/wiki/Verde%C8%9Buri_de_Provence]
  • 1 lingurita olio, aglio, peperoncini
  • sare
  • piper
  • Lamaie -optional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa malteza:


  1. Pipotele curatate, spalate si feliate le-am pus la fiert timp de o ora in apa sarata si cu o foaie de dafin si caciulia de usturoi [curatata si spalata].

  2. Legumele se spala . Se curata ceapa [se taie cubulete] si morcovul se taie rondele .

  3. Zucchini se taie cuburi .

  4. Caliti usor ceapa si morcovul tip de 2 minute .Se transfera in oala unde pipota este aproape fiarta.

  5. Adugati zucchini, telina, mirodeniile si orezul .

  6. Lasati sa fiarba maximum 10 minute .

  7. Gustati supa si dregeti gustul cu sare si piper .

  8. Se serveste si cu lamaie daca sunteti amatori de gust mai acru .

 

TIPS-URI

1

La aceasta supa se foloseste de regula pui intreg + maruntaiele lui. Carnea se serveste separat calda.

2

Exista variante la care se aduga cartofi pentru consistenta sau spanac verde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa malteza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:43

Raluca57 1

16.09.2015, 08:37

Gata! Preparat, savurat, terminat! Gustoasă, ne-a plăcut mult!!!!

mihaelar63 1

26.09.2015, 09:54

Multumesc Raluca Ma bucur mult ca v-a placut

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Supa de legume cu galuste din gris