Galuste cu prune

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 7 Aug 2016 | 3147 vizualizari

 

Ma intrebam ce poate sa iasa din cartofi cu prune si a iesit ceva dulce in final.
Mie mi s-au parut destul de bune galustele, dar daca le vreti mai dulci puteti sa puneti zahar si in compozitia de cartofi. 
Pesmet a mai ramas destul de mult, asa ca as zice ca puteti sa puneti si 100 g si in cazul acesta puteti reduce si cantitatea de zahar.
Pentru reteta m-am inspirat de la Jamila Cuisine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi curatati de coaja si taiati cubulete;
  • o lingurita sare;
  • un baton de scortisoara;
  • 25 g unt;
  • 150 g pesmet;
  • 125 g zahar;
  • o lingurita de pudra de scortisoara;
  • 8 prune (sau mai multe, in functie de cat de mari faceti galustele) + doua linguri zahar;
  • un ou;
  • o lingura ulei;
  • 175 g faina sau cat cuprinde;
  • apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune:

Cartofii curatati de coaja si taiati cubulete se pun la fiert in apa cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca se adauga si batonul de scortisoara.


Pesmetul se prajeste in unt intr-o tigaie si se amesteca continuu pana cand pesmetul devine auriu. Se adauga 125 g zahar si o lingurita de pudra de scortisoara si se amesteca in continuare, la foc mic 1-2 minute. Se transfera continutul tigaii intr-un alt vas si se lasa sa se raceasca.


Prunele se spala, li se scot samburii si se amesteca cu cele doua linguri de zahar.


Dupa ce cartofii au fiert, se pun intr-o strecuratoare, se clatesc cu apa rece si se lasa sa se raceasca. Dupa aceea, se paseaza si se amesteca cu putina sare, un ou, o lingura de ulei si faina cat cuprinde astfel incat sa iasa un aluat omogen si usor lipicios.


Se pune o oala cu apa la foc.


Cu mainile pline de faina se aplatizeaza o parte din aluat, se pune o pruna in mijloc si se impatureste in el, formand o bila. Se procedeaza tot asa pana cand se termina aluatul.


In apa clocotita se adauga galustele, cate 2-3 pe rand, si se lasa sa fiarba. Sunt gata atunci cand se ridica la suprafata. Se scot din apa si se dau prin pesmet.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

dantes 1

09.08.2016, 08:03

Bune!

Meea 1

10.08.2016, 23:28

ce bine arata

tina58 1

14.08.2016, 10:10

Abia astept sa fac si eu. Eu fierb cartofii in coaja ca sa nu traga prea multa apa. Am incercat si ca tine dar e mai bine daca sunt in coaja.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune