Gogosi de post cu suc de portocale

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 2638 vizualizari

 

Cand am mai facut am framantat aluatul cu apa, au fost buni si asa... dar acum adaugand arome si suc de portocale vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de rezultat! Sunt pufosi si parfumati, nici nu iti dai seama ca sunt de post!

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 11 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 350 ml suc de portocale caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 plingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu suc de portocale:

Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta.


Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.


Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.


Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta amestecata cu sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.


Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 6-7 minute) si un se mai prinde de maini.


Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.


Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.


Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.


Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim gogosile pe ambele parti.


Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.


Dupa ce s-au racit ii servim cu dulceata de mure.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de dulceata de mure putem sa-i servim cu sos de fructe sau cu alte dulceturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

marianascarlat 1

06.04.2013, 02:26

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:28

Sidy 1

06.04.2013, 08:37

De- li - ciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Gogosi cu ciocolata