Gogosi de post cu suc de portocale

de Angelina_Elena in Dulciuri, 5 Apr 2013 | 3163 vizualizari

 

Cand am mai facut am framantat aluatul cu apa, au fost buni si asa... dar acum adaugand arome si suc de portocale vreau sa va spun ca sunt foarte multumita de rezultat! Sunt pufosi si parfumati, nici nu iti dai seama ca sunt de post!

 

INGREDIENTE

  • 750 g faina
  • 11 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 350 ml suc de portocale caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • coaja de la 1 portocala
  • 1 plingurita esenta de portocale
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi de post cu suc de portocale:

Punem intr-o cana drojdia, 2 lingurite de zahar si 150 ml apa calduta.


Amestecam pana se inmoaie drojdia, apoi presaram deasupra putina faina si lasam la dospit aproximativ 10-15 minute.


Intr-un vas punem faina cernuta, sarea, zaharul si coaja rasa de la o portocala.


Adaugam drojdia dospita apoi turnam treptat apa calduta amestecata cu sucul de portocale caldut si incepem sa framantam.


Adaugam apoi uleiul si continuam sa framantam pana cand uleiul se incorporeaza in aluat(vreo 6-7 minute) si un se mai prinde de maini.


Acoperim apoi vasul si lasam la dospit la loc caldut pana cand acesta isi dubleaza volumult.


Intindem apoi aluatul si decupam cu o forma rotunda.


Punem cercurile obtinute pe o plansa si le lasam la dospit inca 20-30 de minute.


Incingem uleiul intr-o tigaie si prajim gogosile pe ambele parti.


Le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.


Dupa ce s-au racit ii servim cu dulceata de mure.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In loc de dulceata de mure putem sa-i servim cu sos de fructe sau cu alte dulceturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi de post cu suc de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

marianascarlat 1

06.04.2013, 02:26

_Alina_ 1

06.04.2013, 08:28

Sidy 1

06.04.2013, 08:37

De- li - ciosi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert crostoli