Mingi de zapada

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 15072 vizualizari

 

migaloase dar merita tot efortul sant extraordinar de bune super super bune

 

INGREDIENTE

  • balat:
  • 8 oua
  • 370 g zahar
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • CREMA:
  • 400 g unt
  • 300 zahar pudra
  • 400 lapte
  • 4 linguri faina
  • esenta rom 1 sticluta
  • esenta vanilie 1 sticuluta
  • GLAZURA:
  • cacao,apa fiarta , zahar praf si putin ulei
  • DECOR.bombonele-optional
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingi de zapada:

BLAT:


se amesteca bine 8 galb cu zaharul si apa fiarta se mixeaza bine apoximativ 15-20 minute pana se face o spuma albicioasa,dupa care se pune cacao ,prafu de copt si faina si se mixeaza foarte bine apoi se pun albusurile batute bine (fara nimic ,doar albusurile batute )si nu se mai mixeaza se ameteca cu o paleta


Se pune blatu intr-o tava unsa si cu o folie de aluminiu (de care aveti) si se pune la cuptor pentru 10 minute la foc maxim apoi inca 20 de minute aproximativ la foc normal,va creste destul de mult sa fie tava inalta.


Se lasa la racit apoi se taia in doua pe orizontala,dupa care se taia cu un capacel mic sau un paharel de tuica din ambele blaturi care apoi vor fi umplute cu crema


CREMA:


se freaca bine untul cu zaharul praf,intre timp se pune laptele pe foc amestecat cu faina si se amesteca bine pana se imgroasa aceste pep ,dupa care se lasa la racit,iar cand sa racit se ameteca cu untul,se pune cate putin nu tot odata altfel se taie crema,apoi se adaouga esenta de vanilie si rom


Se umplu mingile cate 2 si pe laterale inclusiv dupa care se dau prin nuca de cocos iar deasupra de pune glazura si bombonele


E adevarat sant putin migaloase dar......................MERITA


Daca ti-a placut reteta noastra "Mingi de zapada" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Pushaa 1

14.12.2013, 21:13

Aurelia 07_07 1

14.12.2013, 21:17

babi5 1

14.12.2013, 22:57

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele cu cartofi si chimen

de katty 6

la 09:30

Supa crema de ciuperci Pleurotus

de Bunica 7

ieri la 18:41

Creier macilaresc

de Ksenya 5

ieri la 16:09

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob de pui in aluat de foietaj
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saratele cu cartofi si chimen

de katty 6

la 09:30

Supa crema de ciuperci Pleurotus

de Bunica 7

ieri la 18:41

Creier macilaresc

de Ksenya 5

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Baclava