Mingi de zapada

de nadina73 in Dulciuri, 1 Apr 2010 | 17599 vizualizari

 

migaloase dar merita tot efortul sant extraordinar de bune super super bune

 

INGREDIENTE

  • balat:
  • 8 oua
  • 370 g zahar
  • 8 linguri apa fierbinte
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 250 g faina
  • CREMA:
  • 400 g unt
  • 300 zahar pudra
  • 400 lapte
  • 4 linguri faina
  • esenta rom 1 sticluta
  • esenta vanilie 1 sticuluta
  • GLAZURA:
  • cacao,apa fiarta , zahar praf si putin ulei
  • DECOR.bombonele-optional
Portii: 80
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mingi de zapada:

BLAT:

se amesteca bine 8 galb cu zaharul si apa fiarta se mixeaza bine apoximativ 15-20 minute pana se face o spuma albicioasa,dupa care se pune cacao ,prafu de copt si faina si se mixeaza foarte bine apoi se pun albusurile batute bine (fara nimic ,doar albusurile batute )si nu se mai mixeaza se ameteca cu o paleta

Se pune blatu intr-o tava unsa si cu o folie de aluminiu (de care aveti) si se pune la cuptor pentru 10 minute la foc maxim apoi inca 20 de minute aproximativ la foc normal,va creste destul de mult sa fie tava inalta.

Se lasa la racit apoi se taia in doua pe orizontala,dupa care se taia cu un capacel mic sau un paharel de tuica  din ambele blaturi care apoi vor fi umplute cu crema

CREMA:

se freaca bine untul cu zaharul praf,intre timp se pune laptele pe foc amestecat cu faina si se amesteca bine pana se imgroasa aceste pep ,dupa care se lasa la racit,iar cand sa racit se ameteca cu untul,se pune cate putin nu tot odata altfel se taie crema,apoi se adaouga esenta de vanilie si rom

Se umplu mingile cate 2 si pe laterale inclusiv dupa care se dau prin nuca de cocos iar deasupra de pune glazura si bombonele

E adevarat sant putin migaloase dar......................MERITA

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mingi de zapada" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu cirese si ciocolata