Clatite cu caramel

de La Ancuta in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 2967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 400 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • ~450 g faina
  • esenta de vanilie
  • Caramel:
  • 200 gzahar
  • 70 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu caramel:

Pentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si amestecam energic, avand grija la aburi. Punem cratita pe foc si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrose putin. Dam apoi de pe foc si il lasam la racit.

Pentru aluatul de clatite mixam bine ouale cu zaharul iar apoi adaugam treptat laptele. Adaugam faina cernuta si mixam bine pentru a nu avea cocoloase apoi adaugam uleiul si amestecam. La final adaugam apa minerala si vanilia si amestecam bine. Consistenta aluatul trebuie sa fie lichida. Daca mai este nevoie mai putem adauga apa minerala sau lapte.

Intr-o tigaie teflonata punem cu un polonic din compozitie, atat cat sa acopere toata suprafata tigaii. Coacem pe o parte apoi intoarcem clatita si o coacem si pe celalta parte. La fel procedam pana cand epuizam toata compozitia.

Umplem clatitele cu caramel si le rulam. Le servim stropite cu caramel si ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

11.02.2013, 19:25

vin si eu atunci

Rocsi 1

11.02.2013, 20:31

Asa bunatate nu trebuie ratata

La Ancuta 1

11.02.2013, 21:27

chiar si acum as mai face o portie, daca ati spune ca veniti

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu finetti si rahat