Clatite cu caramel

de La Ancuta in Dulciuri, 11 Feb 2013 | 1280 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 400 ml apa minerala
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri ulei
  • ~450 g faina
  • esenta de vanilie
  • Caramel:
  • 200 gzahar
  • 70 g unt
  • 150 ml smantana pentru frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu caramel:

Pentru inceput pregatim caramelul: Topim zaharul pana devine auriu. Dam deoparte de pe foc si adaugam untul iar apoi smantana pentru frisca si amestecam energic, avand grija la aburi. Punem cratita pe foc si fierbem la foc mic pana se topeste caramelul si incepe sa se ingrose putin. Dam apoi de pe foc si il lasam la racit.


Pentru aluatul de clatite mixam bine ouale cu zaharul iar apoi adaugam treptat laptele. Adaugam faina cernuta si mixam bine pentru a nu avea cocoloase apoi adaugam uleiul si amestecam. La final adaugam apa minerala si vanilia si amestecam bine. Consistenta aluatul trebuie sa fie lichida. Daca mai este nevoie mai putem adauga apa minerala sau lapte.


Intr-o tigaie teflonata punem cu un polonic din compozitie, atat cat sa acopere toata suprafata tigaii. Coacem pe o parte apoi intoarcem clatita si o coacem si pe celalta parte. La fel procedam pana cand epuizam toata compozitia.


Umplem clatitele cu caramel si le rulam. Le servim stropite cu caramel si ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Vacuum Blender HB300RE

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

11.02.2013, 19:25

vin si eu atunci

Rocsi 1

11.02.2013, 20:31

Asa bunatate nu trebuie ratata

La Ancuta 1

11.02.2013, 21:27

chiar si acum as mai face o portie, daca ati spune ca veniti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu dulceata de gutui (fara zahar)