Desert tort de inghetata cu banane si capsuni

de Andra_Constantinescu in Torturi, 7 Iun 2019 | 832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru tort:
  • 500 g capsuni (cantarite fara codite)
  • 100 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat (8 g/plic)
  • 500 ml frisca lichida indulcita (rece)
  • 400 g lapte condensat
  • 500 g banane (cantarite fara coaja)
  • Pentru decor:
  • 2 banane
  • 3 capsuni
  • frunzulite de roinita
  • Diametru tava: 22 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de inghetata cu banane si capsuni:

Capsunile curatate de codite se spala si se taie in patru. Se fierb cu zaharul si zaharul vanilat pana cand scade zeama lasata. Se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical, obtinand astfel un piure.


Se mixeaza jumatate din frisca si se amesteca cu jumatate din laptele condensat si cu piureul de capsuni. Aceasta compozitie se toarna pe un platou pe care a fost asezat un inel de la o tava detasabila de tort, cu peretii inveliti in folie de aluminiu.


Bananele se curata de coaja si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.


Se mixeaza restul de frisca, apoi se amesteca cu restul de lapte condensat si cu bananele pasate. Se toarna compozitia in tava, peste compozitia cu capsuni.


Se decoreaza tortul cu felii de banane pe margine, iar in mijloc se pun cele 3 banane (taiate in cate 3 felii, doar pana la baza).


Se da tortul la congelator si se serveste dupa ce a inghetat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de inghetata cu banane si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Ancutsa 1

12.06.2019, 18:47

Tare bun!

RuxyRux 1

13.06.2019, 18:50

Perfect arata!

lucy2002 1

19.06.2019, 10:21

Arata tare bine!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

5866 puncte

mirela0911

5420 puncte

Rocsi

5350 puncte

Ancutsa

3451 puncte

lucy2002

3062 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta, servita cu mamaliga
  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Barbie