Tort panza de paianjen cu ananas

de corina241 in Torturi, 7 Oct 2012 | 2539 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de ulei
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 praf de copt

Crema alba:

  • 200 ml frisca lichida
  • 150 g ciocolata alba
  • 10 g gelatina
  • bucati de ananas

Glazura de ciocolata:

  • 100ml frisca lichida
  • 100g ciocolata neagra menaj
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort panza de paianjen cu ananas:

Blatul de cacao:Separam albusurile pe care le batem spuma tare si incorporam cu zaharul ,mixand in continuare pana obtinem acea bezea lucioasa.


Galbenusurile se freaca cu uleiul ca si o maioneza.apoi turnam in fir subtire in bezeaua lucioasa.La sfarsit incorporam faina in ploaie imreuna cu cacaoa si praful de copt.


Pregatim forma rotunda pentru copt si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.


Crema alba:


Punem frisca lichida direct pe flacara(amestecam usor sa nu se prinda),iar cand a inceput sa se incalzasca adaugam ciocolata laba de menaj.


Gelatina o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si o incorporam usor in crema obtinuta,amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.


Glazura de ciocolata:




Frisca lichida se incalzeste usor pe aragaz,la foc mic,unde se adauga ciocolata neagra.Lasam sa fiarba impreuna ,amestecand continuu.


Lasam sa se raceasca pentru a se ingrosa.


Asamblare:


Blatul racit il taiem in 3 cercuri egale.Insiropoam cu zeama de compot de ananas si apoi punem o parte din crema alba+bucati de ananas.La fel procedam si cu urmatorul disc si strat de crema+bucati de ananas.


Deasupra punem glazura de ciocolata ,iar cu ajutorul cremei albe formam cercuri albe(vezi foto 3),apoi cu ajutorul varfului unui cutit trasam linii incepand din centru tortului(vezi foto 4).


Se formeaza un frumos decor panza de paianjen.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort panza de paianjen cu ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei

Fierbator Style White

- 30 %
299.99 lei
209.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Ubulika 1

08.10.2012, 08:52

prajitura asta e un must doin curand

lilik 1

08.10.2012, 09:06

suuper

adry88 1

08.10.2012, 09:12

minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici