Tort cu mac

de claudiaO in Torturi, 6 Feb 2014 | 3743 vizualizari

 

Un tortulet rapid facut pt onomastica unui prieten.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 1 praf de copt
  • vanilie si coaja de citrice(portocala si lamaie)
  • 3 linguri de seminte de mac
  • Crema:
  • branza dulce Dr. Oetker 400 gr
  • 100 gr unt moale
  • 200 gr zahar pudra vanilat
  • 150 gr frisca batuta
  • coaja de citrice
  • Sirop:
  • 200 gr apa,
  • 150 gr zahar,
  • coaja de lamaie si zeama de la 1 lamaie - puse pe foc pana se dizolva zaharul
  • Decor:
  • seminte de mac si moate de frisca
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac:

Pentru blat batem albusurile spuma cu zahar, galbenusurile se freaca cu uleiul. Se adauga crema de galbenus peste albusurile batute si se amesteca usor, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt si macul amestecand usor de jos in sus ca sa nu se lase albusul. Punem si coaja de citrice si vanilia si dam la cuptor intr-o tava cu inel detasabil - 24cm diametru- pentru cca 20-30 minute. Dupa ce s-a copt blatul, il lasam pe un gratar sa se raceasca.


Pentru crema, frecam untul cu zaharul, apoi adaugam branza dulce. Adaugam coaja de citrice si apoi amestecam cu frisca batuta.


Se taie blatul in 3 si se aseaza prima foaie; se insiropeaza si se pune 1/3 din crema. Continuam in acelasi mod si cu cea de a doua foaie. Ultima foaie de insiropeaza si se acopera cu crema, avand grija sa imbracam intregul tort.


Ornam cu moate de frisca si stropim cu bobite de mac.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Valclaudia 1

08.02.2014, 21:21

la multi ani!

mihaelar63 1

08.02.2014, 23:51

La multi ani Claudia !!!

claudiaO 1

10.02.2014, 09:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Tort de foietaj cu Ceva Fin