Tort aniversar

de Mihaela11_jo in Torturi, 10 Ian 2013 | 1902 vizualizari

 

Ammanul este un oras construit pe 7 coline si cand ninge zonele inalte sunt greu accesibile din cauza drumurilor in panta.
Si daca nu am reusit sa ajung la cabinet am decis sa-mi fac tortul meu preferat.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 8 oua
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao cernuta
  • 8 linguri de zahar
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat
  • Pentru crema
  • 6 oua
  • 2 cani de zahar
  • 4 linguri cacao
  • 4 lingurite cafea macinata
  • 500 grame unt nesarat
  • esenta de rom dupa gust
  • Pentru decor
  • kiwi
  • portocala
  • seminte de rodie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin pufoase.


Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.


Se adauga albusurile, coaja de lamaie si portocala; apoi faina cernuta ,cacao si praful de copt stins cu zeama de lamaie.


Se toarna intr-o forma de tort cu peretii detasabili cu diametrul de 28 cm, unsa cu ulei si presarata cu faina.


Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade si se coace cca 45 de minute sau facem proba cu scobitoarea.


Se scoate blatul pe un gratar si se lasa la racit.


Se fierb pe baie de aburi zaharul cu ouale pana se ingroasa; trebuie sa devina de consistenta unei smantani.


Se adauga 4 linguri de cacao cernuta si 4 lingurite de cafea macinata marunt si se mai amesteca putin pana s-a omogenizat crema.


Se ia de pe baia de aburi si se adauga untul moale; se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.


Cand crema s-a racit se mixeaza cu esenta de rom pana devine spumoasa.


Se taie blatul in 3 ,se insiropeaza si se umple cu crema.


Se decoreaza dupa gust.


Se lasa la rece pana la servire.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

Mihaela11_jo 1

12.01.2013, 09:22

Merisor
Parinte
Sidy
Ade Mie imi place cafeaua la creme si inghetate foarte mult
Vladimir
gaby_d
Medi
Corina
Eduard
angib
laurenta
Ica_mama
Anamaria
mamaieelena

Criss2711
Va multumesc tuturor

Sim0na 1

12.01.2013, 12:19

La multi ani sanatosi si plini de bucurii!!
Tortul arata super, asa ca ma voi servi cu o portie virtuala!
PS: inainte de tort, mi-au "furat" ochii canapelele.. care sunt SUPERBE!!

Mihaela11_jo 1

13.01.2013, 17:01

Sim0na

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort deux chocolats (cu ciocolata alba si neagra)