Desert gogosi de post umplute cu mere

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2017 | 11118 vizualizari

 

Nu fac foarte des gogosi, nu ca nu ne plac, doar ca le evit pentru ca mananc destul de multe ­čśü. Insa sunt zile de post, cand simtim nevoia de ceva dulce si atunci prefer sa pregatesc repede cateva gogosi sau clatite. Daca le mai facem si umplute cu mere gogosile, sunt si mai grozave, sa ma credeti pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 280-300 ml apa minerala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post umplute cu mere:

Aluatul:
Intr-un bol, cernem faina.
Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.
Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.
Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam uleiul si mai framantam 1-2 minute.
Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc cald o ora, o ora si ceva.

Umplutura:
Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie, punem uleiul, merele stoarse de zeama si zaharul.
Le inabusim la foc potrivit, pana scade lichidul de tot, iar la final, adaugam scortisoara si amestecam.
Tragem merele de pe foc si le lasam sa se raceasca.
Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, dar presaram putina faina inainte.
Intindem o foaie potrivit de subtire, iar cu ajutorul unui bolisor decupam cercuri.
Pe o parte a cercurilor punem umplutura, iar cu cealalta parte venim peste si le acoperim.

Presam bine marginile.
Strangem aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie, iar facem gogosi si tot asa pana terminam tot aluatul.
Intr-o tigaie, punem mai mult ulei si il lasam sa se incinga.
Reglam focul potrivit, rumenim gogosile pe ambele parti, rand pe rand.

Le scoatem intr-un bol in care punem servetele de bucatarie.
Le pudram cu zahar si le servim calde.
Din aceasta cantitate mi-au iesit 18 gogosi umplute.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ╚śI ACTIVI BUCATARA╚śI
Felicit─âri!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-╚Ťi valida contul, te rug─âm sa dai click pe acest link.
Eroare!
V─â rug─âm verifica╚Ťi datele introduse ╚Öi reincercati!
Atentie!
Trebuie s─â accepta╚Ťi op╚Ťiunile privind protec╚Ťia datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale s─â fie stocate ╚Öi folosite pentru a primi nout─â╚Ťi ╚Öi oferte comerciale.
V─â asigur─âm c─â informa╚Ťiile dumneavoastr─â vor fi p─âstrate ├«n siguran╚Ť─â ╚Öi ├«n orice moment v─â pute╚Ťi schimba opinia f─âc├ónd click pe link-ul de dezabonare din subsolul oric─ârui e-mail pe care ├«l primi╚Ťi de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Rete╚Ť─â de Risotto cu Gorgonzola ╚Öi ceap─â ro╚Öie caramelizat─â preparat─â pas cu pas acas─â.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recuno╚Öti o branz─â gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferen╚Ťiaz─â produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recuno╚Öti o branz─â gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferen╚Ťiaz─â produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi din faina neagra (de post)