Desert gogosi de post umplute cu mere

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2017 | 6526 vizualizari

 

Nu fac foarte des gogosi, nu ca nu ne plac, doar ca le evit pentru ca mananc destul de multe 😁. Insa sunt zile de post, cand simtim nevoia de ceva dulce si atunci prefer sa pregatesc repede cateva gogosi sau clatite. Daca le mai facem si umplute cu mere gogosile, sunt si mai grozave, sa ma credeti pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 280-300 ml apa minerala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post umplute cu mere:

Aluatul:

Intr-un bol, cernem faina.

Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.

Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.

Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam uleiul si mai framantam 1-2 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc cald o ora, o ora si ceva.


Umplutura:

Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o tigaie, punem uleiul, merele stoarse de zeama si zaharul.

Le inabusim la foc potrivit, pana scade lichidul de tot, iar la final, adaugam scortisoara si amestecam.

Tragem merele de pe foc si le lasam sa se raceasca.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, dar presaram putina faina inainte.

Intindem o foaie potrivit de subtire, iar cu ajutorul unui bolisor decupam cercuri.

Pe o parte a cercurilor punem umplutura, iar cu cealalta parte venim peste si le acoperim.


Presam bine marginile.

Strangem aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie, iar facem gogosi si tot asa pana terminam tot aluatul.

Intr-o tigaie, punem mai mult ulei si il lasam sa se incinga.

Reglam focul potrivit, rumenim gogosile pe ambele parti, rand pe rand.


Le scoatem intr-un bol in care punem servetele de bucatarie.

Le pudram cu zahar si le servim calde.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 18 gogosi umplute.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Sidy 1

27.03.2018, 07:24

Waw...simplu si gustos ! Nu ai cum sa le refuzi !

Corinuta 1

27.03.2018, 12:28

Foarte bine arata si cred ca-s un deliciu!

Rocsi 1

27.03.2018, 20:05

Sidy, Corina, va multumesc fetelor! Sunt super delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Gogosi in forme-post