Desert gogosi de post umplute cu mere

de Rocsi in Mancaruri de post, 14 Iun 2017 | 2317 vizualizari

 

Nu fac foarte des gogosi, nu ca nu ne plac, doar ca le evit pentru ca mananc destul de multe 😁. Insa sunt zile de post, cand simtim nevoia de ceva dulce si atunci prefer sa pregatesc repede cateva gogosi sau clatite. Daca le mai facem si umplute cu mere gogosile, sunt si mai grozave, sa ma credeti pe cuvant!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 280-300 ml apa minerala
  • 7 gr drojdie uscata
  • 3 linguri zahar
  • 30 ml ulei
  • coaja rasa de portocala
  • 2 lingurite de vanilie
  • un praf de sare

Pentru umplutura:

  • 1 kg mere
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita rasa scortisoara
  • zahar pudra
  • ulei pentru prajit
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert gogosi de post umplute cu mere:

Aluatul:

Intr-un bol, cernem faina.

Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta.

Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia.

Cand toate ingredientele sunt bine incorporate, iar aluatul este elastic si usor lipicios, adaugam uleiul si mai framantam 1-2 minute.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam sa dospeasca la loc cald o ora, o ora si ceva.


Umplutura:

Curatam merele, le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.

Intr-o tigaie, punem uleiul, merele stoarse de zeama si zaharul.

Le inabusim la foc potrivit, pana scade lichidul de tot, iar la final, adaugam scortisoara si amestecam.

Tragem merele de pe foc si le lasam sa se raceasca.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, dar presaram putina faina inainte.

Intindem o foaie potrivit de subtire, iar cu ajutorul unui bolisor decupam cercuri.

Pe o parte a cercurilor punem umplutura, iar cu cealalta parte venim peste si le acoperim.


Presam bine marginile.

Strangem aluatul dintre cercuri, intindem iar o foaie, iar facem gogosi si tot asa pana terminam tot aluatul.

Intr-o tigaie, punem mai mult ulei si il lasam sa se incinga.

Reglam focul potrivit, rumenim gogosile pe ambele parti, rand pe rand.


Le scoatem intr-un bol in care punem servetele de bucatarie.

Le pudram cu zahar si le servim calde.

Din aceasta cantitate mi-au iesit 18 gogosi umplute.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert gogosi de post umplute cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

navidad_2017 1

04.12.2017, 00:09

Miaaammm, asa o bunatate, cu ingrediente atat de simple! Am facut portie dubla: o parte au fost prajite conform retetei Dvs, celelalte au fost coapte in cuptor, unse cu un mix de apa-ulei-zahar. S-au terminat toate rapid, dar cele prajite "s-au topit" cu viteza luminii

Rocsi 1

04.12.2017, 20:58

Multumesc Lau!

Rocsi 1

04.12.2017, 20:59

Navidad, ma bucur mult au fost pe placul dumneavoastra si ca ati incercat reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

7750 puncte

RODIMUR

6780 puncte

Rocsi

6760 puncte

oanapl

6010 puncte

mirela0911

4270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna vegetariana
  • 05

    MA

  • 06

    MI

  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu jeleu de gutui

de oanapl 6

ieri la 21:08

Salată de cartofi violet

ieri la 18:04

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu cartofi