Andra_Constantinescu

7

Bucataras
Top-Chef

Comuna Mosoaia

Bucataras din 08.12.2014

RETETE635
PRIETENI258
Retete

Desert prajitura cu gutui si crema cu lapte condensat caramelizat

In Prajituri la 14 Noi 2021

Umplutura de gutui: Gutuile curatate de coaja si seminte se dau prin razatoarea mare a robotului de bucatarie si se pun la fiert intr-un tuci impreuna cu zaharul si cu batoanele de scortisoara. Dupa ce scade zeama lasata de acestea se adauga apa si se mai fierb doar daca nu s-au inmuiat...

Aperitiv gofre cu legume si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2021

Dovlecelul, morcovul si mazarea se pun intr-o tigaie cu 100 ml ulei, o lingurita de sare si putin piper negru macinat si se calesc, apoi se dau deoparte pentru a se racori. Ouale se mixeaza cu o lingurita de sare, putin piper negru macinat si putin cimbru. Se adauga laptele, praful de copt si...

Desert gofre cu zmeura

In Dulciuri la 16 Iul 2021

Zmeura se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se fierb pana cand zmeura incepe sa se lipeasca de vas. Se lasa sa se racoreasca. Se topeste untul si se lasa sa se racoreasca. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga esenta de vanilie, laptele si...

Desert gofre cu visine

In Dulciuri la 15 Iul 2021

Visinele se amesteca cu 3 linguri de zahar si se dau deoparte. Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilinat.  Se adauga esenta de vanilie, smantana, apa minerala carbogazoasa, uleiul, praful de copt si faina (se adauga treptat) si se omogenizeaza. Trebuie sa se...

Desert mini rulada cu zmeura

In Prajituri la 14 Iul 2021

Se pregateste blatul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusul de galbenus.  Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devine ca o bezea. Se adauga uleiul si galbenusul si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina...

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

In Torturi la 13 Iul 2021

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si...

Desert prajitura cu capsuni si bezea

In Prajituri la 8 Iul 2021

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se taie in doua si se amesteca cu o lingura de zahar. Se topeste untul. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri.  Se pun 5 albusuri intr-un castron si 5 albusuri in alt castron. Unul...

Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

In Prajituri la 19 Sep 2020

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Acesta se pune intr-o folie si se...

Desert tort cu mure si ciocolata

In Torturi la 19 Sep 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina si...

Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

In Torturi la 18 Aug 2020

Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca. Gelatina se pune intr-o craticioara, se amesteca cu 100 ml apa rece si se da deoparte. Intr-o tava mare pentru cozonac, umezita si...

Desert mini-checuri cu cacao si zmeura

In Dulciuri la 26 Iul 2020

Se topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de rom si se...

Desert chec cu zmeura

In Dulciuri la 21 Iul 2020

Se topeste untul si se lasa deoparte. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, iaurtul si untul...

Desert tarta cu visine

In Prajituri la 19 Iul 2020

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate...

Desert placinta invartita cu visine

In Prajituri la 7 Iul 2020

Visinele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte. Intr-un castron se pun oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat si smantana. Se adauga treptat faina si praful de copt si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se infasoara intr-o folie si se...

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

In Prajituri la 1 Iul 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se...

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

In Prajituri la 24 Iun 2020

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se imparte aluatul in doua...

Placinta cu carne tocata de porc

In Porc la 24 Mai 2020

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si...

Pizza cu coronita de cabanosi

In Pizza la 24 Mai 2020

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se adauga faina cat cuprinde, iar la final se pune uleiul si se formeaza o bila de...

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

In Prajituri la 24 Mai 2020

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana...

Desert trandafiri cu branza si stafide

In Dulciuri la 22 Mai 2020

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si...

Desert gogosi cu flori de salcam

In Dulciuri la 17 Mai 2020

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se pune o tigaie cu ulei la foc. Florile de salcam se dau prin aluat, apoi se pun in uleiul incins. Se...

Paine cu smantana

In Piine la 15 Mai 2020

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua obtinuta, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se mai adauga faina cat cuprinde, iar...

Paine alba de casa

In Piine la 12 Mai 2020

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu zaharul, apa calda si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga sarea si se incepe framantarea, adaugand faina cat cuprinde. La final, se adauga uleiul, obtinandu-se un aluat elastic si nelipicios. Se da drumul la cuptor...

Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata

In Torturi la 12 Mai 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si...

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

In Piine la 28 Apr 2020

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La final se adauga uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si...

Miere de papadie

In Sirop / Compot la 27 Apr 2020

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat. Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore. Dupa aceea, se...

Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

In Prajituri la 27 Apr 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus,...

Desert tarta cu branza si afine

In Dulciuri la 25 Apr 2020

Untul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Afinele se spala si se amesteca cu o lingura de zahar. Branza de vaca se rade si se...

Desert cozonaci cu smantana in aluat

In Dulciuri la 23 Apr 2020

Se freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, peste maiaua rezultata se adauga untul, smantana, zaharul pudra, galbenusurile, sarea, zaharul vanilinat, esenta de...

Oua vopsite, decorate cu ajutorul orezului

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In fiecare punga se pun cate 50 g de orez, cate 4 g de colorant si cate o lingurita de otet. Se inchid pungile...

Afisate 1 - 30 din 635 retete    

Postari recente

publicat la 16.07.2021

Desert gofre cu zmeura

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Dup'-atâta frig și ceață - financiară, iar se arată soarele, de-acum nu iți mai îngheață mâna pe portofel și buzunarele.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 163

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de vinete cu ciuperci si ardei

pe 24.01 la 21:18

Rata cu cartofi la cuptor

pe 24.01 la 19:52

Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

pe 24.01 la 19:13

Salata de citrice cu burrata

pe 24.01 la 18:51

Parizer de pui facut in casa

de katty 7

pe 24.01 la 11:34

TOP
utilizatori

mihaelar63

7027 puncte

katty

4779 puncte

dantes

3181 puncte

Gherca Daniela

2299 puncte

madi_marin

2120 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro