Andra_Constantinescu

6

Bucataras
Chef

Pitesti

Bucataras din 08.12.2014

RETETE623
PRIETENI243
Retete

Desert tarta cu cirese si crema cu ciocolata alba

In Prajituri la 1 Iul 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, untul topit si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se...

Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

In Prajituri la 24 Iun 2020

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Se imparte aluatul in doua...

Placinta cu carne tocata de porc

In Porc la 24 Mai 2020

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si...

Pizza cu coronita de cabanosi

In Pizza la 24 Mai 2020

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se adauga faina cat cuprinde, iar la final se pune uleiul si se formeaza o bila de...

Desert prajitura cu gem de piersici si bezea cu nuci

In Prajituri la 24 Mai 2020

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana...

Desert trandafiri cu branza si stafide

In Dulciuri la 22 Mai 2020

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si...

Desert gogosi cu flori de salcam

In Dulciuri la 17 Mai 2020

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se pune o tigaie cu ulei la foc. Florile de salcam se dau prin aluat, apoi se pun in uleiul incins. Se...

Paine cu smantana

In Piine la 15 Mai 2020

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua obtinuta, se adauga smantana si sarea si se incepe framantarea. Se mai adauga faina cat cuprinde, iar...

Paine alba de casa

In Piine la 12 Mai 2020

Intr-un castron mare se amesteca drojdia cu zaharul, apa calda si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga sarea si se incepe framantarea, adaugand faina cat cuprinde. La final, se adauga uleiul, obtinandu-se un aluat elastic si nelipicios. Se da drumul la cuptor...

Desert tort cu blat de vanilie si crema de ciocolata

In Torturi la 12 Mai 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si...

Painici umplute cu chiftele din carne de porc

In Piine la 28 Apr 2020

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina si se lasa sa dospeasca. Dupa aceea, se adauga sarea si restul de faina si se framanta totul. La final se adauga uleiul si se formeaza o bila de aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu un prosop si...

Miere de papadie

In Sirop / Compot la 27 Apr 2020

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat. Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore. Dupa aceea, se...

Desert prajitura Trenulet - Chec la metru sau tort la metru

In Prajituri la 27 Apr 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se mixeaza apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus,...

Desert tarta cu branza si afine

In Dulciuri la 25 Apr 2020

Untul, zaharul, esenta de vanilie, oul, sarea si faina cernuta se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se formeaza o bila, care se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Afinele se spala si se amesteca cu o lingura de zahar. Branza de vaca se rade si se...

Desert cozonaci cu smantana in aluat

In Dulciuri la 23 Apr 2020

Se freaca drojdia cu zaharul tos pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, peste maiaua rezultata se adauga untul, smantana, zaharul pudra, galbenusurile, sarea, zaharul vanilinat, esenta de...

Oua vopsite, decorate cu ajutorul orezului

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In fiecare punga se pun cate 50 g de orez, cate 4 g de colorant si cate o lingurita de otet. Se inchid pungile...

Oua vopsite cu ajutorul orezului, cu vopsea uscata

In Aperitive / Garnituri la 20 Apr 2020

Se spala ouale cu detergent pentru a se degresa si se pun la fiert intr-o cratita cu apa cat sa le acopere si cu o lingurita de sare. Se clocotesc circa 3 minute si se stinge focul. In pahar se pun 30 g de orez, 3 g de colorant si o lingurita de otet. Se pune un ou cald in pahar. Paharul se...

Desert gogosi vanilate de post

In Dulciuri la 17 Apr 2020

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga apa calda peste ea si 100 g de faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga restul de zahar, sarea, zaharul vanilinat, esenta de vanilie si faina, care se adauga treptat. Se...

Desert bomboane cu nuca de cocos si lapte condensat (Raffaello)

In Dulciuri la 26 Mar 2020

Laptele condensat, fulgii de nuca de cocos si napolitanele se pun in robotul de bucatarie si se maruntesc pana cand devin ca o pasta. Se formeaza bomboanele din aceasta pasta, punad la mijloc cate o migdala curatata de coaja. Eu am avut o foarfeca cu forme si am facut cateva bomboane...

Desert prajitura cu nuca de cocos si crema cu ciocolata alba si lapte condensat (Raffaello)

In Prajituri la 25 Mar 2020

Blat 1: Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si...

Desert mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2020

Apa, sarea si zaharul se pun la foc intr-o oala. Dupa ce dau in clocote, se adauga mucenicii si se fierb circa 10 minute. Se adauga nuca taiata grosier si scortisoara si se mai fierbe totul timp de 5 minute. Se adauga esentele, se acopera oala cu un capac si se ia de pe foc. Mucenicii se...

Desert gofre cu mere in compozitie si crema cu caramel la aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville

In Dulciuri la 25 Ian 2020

Se mixeaza ouale, sarea, scortisoara si zaharul. Se incorporeaza smantana, apoi merele si uleiul. Se adauga praful de copt si faina cernuta si se omogenizeaza. *Faina se pune cat sa rezulte un aluat mai dens decat cel de clatite. Se incalzeste aparatul Waffle Maker Duraceramic Breville, se...

Desert prajitura cu foi si ciocolata, bicolora

In Prajituri la 4 Ian 2020

Ciocolata, untul, zaharul si laptele se pun impreuna la foc si se amesteca continuu pana cand ciocolata si untul se topesc. Se lasa sa se racoreasca. Se cern 300 g de faina intr-un castron mare. Se adauga sarea, bicarbonatul de sodiu stins cu zeama de lamaie si ouale.   Se adauga si...

Desert tort cu trei feluri de ciocolata - reteta nr. 600

In Torturi la 1 Ian 2020

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile si esenta de rom si se omogenizeaza. Se incorporeaza cacaua, faina (se adauga treptat) si praful de copt,...

Desert ecleruri cu crema de vanilie

In Dulciuri la 1 Ian 2020

Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate...

Desert madlene cu suc de clementine

In Dulciuri la 28 Dec 2019

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul. Se adauga untul topit si sucul de clementine. Se cerne faina peste compozitie si se adauga praful de copt. Se omogenizeaza. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon pentru madlene se ung cu unt si se pun pe o tava. Se...

Desert cozonaci cu aluat dospit la rece, umpluti cu ciocolata si rahat

In Dulciuri la 26 Dec 2019

Se cern 500 g faina intr-un castron mare. Drojdia se faramiteaza si se amesteca cu circa jumatate din laptele cald pana cand se dizolva. Se toarna peste faina. Se adauga ouale, sarea (se pune peste faina, departe de drojdie) si esenta de vanilie. Se incepe framantarea, adaugand si restul de...

Desert briose bicolore cu ciocolata in interior

In Prajituri la 15 Dec 2019

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se incorporeaza faina si praful de copt,...

Desert placinte rulate cu dovleac turcesc

In Dulciuri la 26 Noi 2019

Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoarea cea mare a robotului de bucatarie. Se pune la foc intr-un tuciulet impreuna cu zaharul si zaharul vanilinat. Dupa ce s-a inmuiat bine si s-a evaporat zeama lasata de el initial, se ia tuciuletul de pe foc, iar dovleacul se amesteca cu...

Chiftele din carne de porc invelite in bacon

In Porc la 6 Noi 2019

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Usturoiul se curata de foi, se spala si se preseaza. Painea se inmoaie in apa si se stoarce. Ceapa, usturoiul si painea se dau prin robotul de bucatarie pentru a se marunti si a se amesteca. Se pun apoi intr-un castron si se adauga carnea...

Afisate 1 - 30 din 621 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro