Placinta cu carne tocata de porc

de Andra_Constantinescu in Porc, 24 Mai 2020 | 3495 vizualizari

 

Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Umplutura:
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata de telina
  • 100 ml ulei
  • sare (dupa gust)
  • putin piper macinat
  • 500 g carne tocata de porc
  • 100 ml vin rosu
  • 200 ml apa
  • putin busuioc uscat
  • putin oregano uscat
  • putin cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingura zahar
  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 250 ml lapte cald
  • 400 g faina (sau cat cuprinde)
  • 50 g unt
  • 1 lingurita sare
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura de lapte
  • seminte de mac
  • seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu carne tocata de porc:

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca.

Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare.

Ceapa, morcovul si telina se calesc in ulei cu putina sare si putin piper. Se adauga carnea tocata si putina sare, iar dupa ce scade zeama lasata de aceasta se adauga vinul, 100 ml apa, putin busuioc uscat, putin oregano uscat, putin cimbru uscat si foile de dafin si se fierb toate pana cand scad. Se adauga sucul de rosii, 100 ml apa, boiaua de ardei dulce si zaharul (daca este necesar) si se mai fierbe totul pana cand scade. Se lasa apoi sa se raceasca.

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald.

Dupa aceea, se adauga untul, sarea si restul de faina si se framanta totul pana cand se obtine un aluat elastic si nelipicios. Se lasa sa creasca la loc cald.

Apoi, aluatul se imparte in doua. Se intinde o parte pe masa de lucru infainata si se pune intr-o cratita unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se toarna compozitia cu carne (pe cat posibil sa nu se puna tot lichidul ramas).

Cealalta jumatate de aluat se intinde pe masa de lucru infainata si se asaza peste compozitia cu carne. Se inteapa din loc in loc cu o furculita. Se unge cu un galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se presara seminte de mac si de susan. Se introduce cratita la cuptor pana cand placinta cu carne tocata de porc trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu carne tocata de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:37

Salată de ouă cu avocado și iaurt - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:36

Supă crema de roșii coapte - Rețeta gustoasă de post

ieri la 10:17

Mușuroi de cârtiță

pe 26.04 la 23:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta rapida