Osanza pentru aluat foitaj

de Constelatialeu in Porc, 13 Dec 2021 | 5859 vizualizari

 

M-am gandit ca ar putea interesa pe unii, pe altii sau pe nimeni, chiar daca nu este o reteta propriu-zis si mai mult niste sfaturi. Daca tot am mesterit azi la osanza, am zis sa si scriu, scrisul ramane, in caz ca ma sclerozez devreme, macar stiu unde sa caut.:)))))))))))))))))))))) Conform dex-ului osanza este : 1.Grasime cruda de porc din zona abdominala. 2 Grasime depusa pe diverse parti ale corpului .3 Figurativ,bunastare, avere, bogatie ( va alegeti varianta care va avantajeaza).Inca din copilarie mi-a placut sa-mi bag nasul in treburile celor mari, adica mi-a placut sa stau sa urmaresc, intreg procedeul de sacrificat , parlit si ciobanit porcul in preajma Craciunului. Mai tarziu m-am implicat in toate aceste activitati. De ceva ani nu mai crestem porc, din varii motive, dar cum necum am facut rost de niste osanza, e bine sa ai vecini darnici si tupeu sa intrebi daca fac ceva cu osanza....norocul meu ca nu faceau nimic cu ea si eu mi-am facut de lucru.

 

INGREDIENTE

  • osanza de la un porc ( nu stiu cate kg a avut porcul)
  • masina de tocat
  • rabdare
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Osanza pentru aluat foitaj:

In primul rand osanza trebuie lasata la rece ( eu am lasat-o toata noaptea afara la rece). Dupa ce a stat la rece trebuie aleasa de pieliti, aici e o munca mai migaloasa, nu este chiar asa usor, dar eu zic ca merita efortul. Dupa ce am ales-o am dat-o prin masina de tocat, apoi am cantarit-o , am facut portii de 550 g , atat imi trebuie pentru o portie de aluat foitaj. In total am scos 4084 g de osanza data la masina si 680 g osanza topita. Cea topita am scos-o din partile ramase pe pielite.Este de preferat sa fie racoare in bucatarie, chiar daca tremurati nitel de frig e mai bine asa, osanza se scoate mai usor dupa pieliti daca este foarte rece.Cam asta e toata treaba cu ''bunastarea'' din osanza. Daca nu aveti rabdare si totusi vreti osanza, de preferat sa o achizitionati din surse sigure, de la oameni care inca mai pastreaza traditiile si iti vor da o osanza de calitate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Osanza pentru aluat foitaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

katty 1

13.12.2021, 21:46

Si apropo... aleg varianta 3, ca am cam terminat cu prajiturile!

Rocsi 1

13.12.2021, 22:29

E tare buna la prajiturele!

dantes 1

14.12.2021, 11:39

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Untura din osanza de porc, pentru fursecuri