Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

de katty in Dulciuri, 25 Oct 2020 | 2640 vizualizari

 

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr osanza
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr zahar pudra
  • 200 gr iaurt grecesc 10%
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 550 gr faina+ ptr blat
  • scortisoara
  • 2 linguri pesmet
  • 250 gr dovleac copt
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ptr pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt:

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de minute.

Scoatem aluatul si il impartim in patru parti. Pe un blat infainat intindem pe rand cate o bucata de aluat, pe care o intindem cu sucitorul sub forma de cerc si o impartim in 12 sau 16 triunghiuri, in functie de cat de mari vrem sa iasa.

Pentru umplutura amestecam miezul de doleac copt facut piure cu scortisoara si pesmet. Punem cu o lingurita umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf.

Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana se rumenesc. Tavalim cornuletele caldute prin zahar pudra cu aroma de vanilie.    

TIPS-URI

1

coaceti dovleacul cu o zi inainte, astfel incat sa fie rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu branza si visine