Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt

de katty in Dulciuri, 25 Oct 2020 | 545 vizualizari

 

Pentru ca aveam destul dovleac copt m-am gandit sa fac niste cornulete umplute cu dovleac copt aromat cu scortisoara.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr osanza
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 70 gr zahar pudra
  • 200 gr iaurt grecesc 10%
  • un praf de sare
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 550 gr faina+ ptr blat
  • scortisoara
  • 2 linguri pesmet
  • 250 gr dovleac copt
  • zahar pudra cu aroma de vanilie ptr pudrat
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt:

Intr-un castron punem osanza, zaharul pudra, sarea, oul intreg si cele 3 galbenusuri si iaurtul si omogenizam. Incepem sa punem cate putina faina si bicarbonatul pana obtinem un aluat nelipicios pe care il strangem intr-o bila, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider cel putin 30 de minute.


Scoatem aluatul si il impartim in patru parti. Pe un blat infainat intindem pe rand cate o bucata de aluat, pe care o intindem cu sucitorul sub forma de cerc si o impartim in 12 sau 16 triunghiuri, in functie de cat de mari vrem sa iasa.


Pentru umplutura amestecam miezul de doleac copt facut piure cu scortisoara si pesmet. Punem cu o lingurita umplutura la baza triunghiului si rulam catre varf.


Asezam cornuletele intr-o tava pe hartie de copt si le coacem la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pana se rumenesc. Tavalim cornuletele caldute prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

TIPS-URI

1

coaceti dovleacul cu o zi inainte, astfel incat sa fie rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu umplutura de dovleac copt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mihaelar63 1

30.10.2020, 00:37

Cornulete ca la carte !!!!Bravo !!! Eu imi pun umplutura separat

RuxyRux 1

30.10.2020, 09:06

Ce mare bunatate!

Gherca Daniela 1

01.11.2020, 13:50

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi de post
  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu gem de prune, nuci si aluat razuit