Desert tarta cu visine

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 19 Iul 2020 | 3067 vizualizari

 

Retete de vara
Am pregatit o tarta cu visine la care am avut ceva de munca la decor...puteau sa iasa si mai bine frunzulitele, dar dupa ce aluatul se incalzeste nu prea mai sta atat de bine intins, ci se strange.
In rest, ce pot sa va mai spun este ca aceasta combinatie de dulce-acrisor este preferata mea...cred ca v-ati dat seama deja, asa-i? ;)

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 140 g iaurt
  • 450 g faina (sau cat cuprinde)
  • 5 g praf de copt
  • Diametru tava: 28 cm
  • Umplutura:
  • 1 lingura gris
  • 700 g visine fara samburi
  • 100 g zahar
  • Pentru uns:
  • 1 bucatica de unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu visine:

Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Oul, sarea, untul taiat bucatele, zaharul, zaharul vanilinat, iaurtul, faina si praful de copt se amesteca si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se acopera cu o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Dupa aceea, se imparte aluatul in doua. Se intinde o foaie pe masa de lucru infainata, apoi se asaza intr-o tava pentru tarte unsa cu unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se insira grisul pe toata suprafata aluatului din tava, apoi se adauga visinele scurse de zeama.

Cealalta jumatate de aluat se intinde pe masa de lucru infainata. Se decupeaza din ea frunze, care se pun peste visine in forma de cercuri. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul sau pana cand s-au acoperit visinele cu frunze.

Se unge tarta cu un galbenus de ou amestecat cu o lingura de apa si se introduce la cuptor pana cand trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review.
 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu smantana si fructe de padure