Desert trandafiri cu branza si stafide

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 22 Mai 2020 | 296 vizualizari

 

Aluaturi de casa
A facut Merisor niste branzoaice trandafir foarte frumoase si m-a gandit sa fac si eu. Problema mea a fost, ca de obicei, cu branza, care a fost apoasa (poate si din cauza ca o tin la desarat in apa). Este bine sa folositi o branza tare daca aveti de unde sa luati. Eu iau branza de la bunica de la tara, asa ca o folosesc pe aceea.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 150 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 200 ml lapte cald
  • 100 g unt topit
  • 550 g faina (sau cat cuprinde)
  • Umplutura:
  • 600 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 100 g stafide aurii
  • 3 albusuri
  • 50 g gris (daca este necesar)
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafiri cu branza si stafide:

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie.


Laptele si untul se pun la foc pana cand se topeste untul, apoi se toarna in castron. Se framanta un aluat elastic si nelipicios, adaugand faina cat cuprinde.


Se pregateste umplutura.


Branza se da pe razatoarea cea mare si se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie, stafidele aurii (clatite in apa), albusurile si grisul, in functie de necesitate.


Se imparte aluatul in sase bilute.


Se ia o biluta si se intinde pe masa de lucru infainata. Se pun doua linguri de umplutura in mijlocul ei si se fac sase crestaturi cu ajutorul cutitului de jur-imprejur. Se aduc petalele de aluat peste umplutura, in sens circular, ultimul colt de aluat bagandu-se sub prima petala. Branza nu se acopera de tot cu aluatul, mijlocul lasandu-se liber.


Se procedeaza la fel si cu celelalte bilute.


Trandafirii cu branza si stafide se aseaza pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu un galbenus amestecat cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand sunt frumos rumeniti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafiri cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

4.7L Digital HingedLid

- 17 %
599.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

23.05.2020, 20:49

Ce trandafiri minunati! I-as pune in vitrina, asa frumosi sunt! Bravo! Poti pune branza putin in sita, la scurs, daca este prea moale.

Panacris 1

23.05.2020, 21:45

oanapl 1

25.05.2020, 16:55

Ce bine arata! De mult timp, mi-am propus sa fac si eu niste trandafirasi, dar n-am mai reusit.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

7316 puncte

Constelatialeu

5023 puncte

mihaelar63

4718 puncte

Rocsi

4374 puncte

mirela0911

4107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Panna cotta cu aroma de lavanda
  • 01

    MI

  • 02

    J

  • 03

    V

  • 04

    S

  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu branza dulce