Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri)

de simo_brkic in Dulciuri, 19 Dec 2011 | 5781 vizualizari

 

delicioasa :D usor de facut :D distractiva :D

 

INGREDIENTE

  • cca.300 g zahar praf
  • 200 g marshmallow( in general se gasesc in magazine la dulciuri sunt albe sau roz cu alb) 
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri):

Intr-un vas rezistent la caldura se pun marshmallow-urile  cu 2 lingurite de apa si se baga in microunde cca.5 minute.

Daca dupa acest timp nu s-au topit de tot se mai lasa putin pana cand devine o pasta lichida alba sau roz-alba.

Apoi se scoate si incet incet se incorporeaza  270 g de zahar pana cand devine o pasta maleabila usor de modelat.

Se formeaza  o bila rotunda si dupa ce am pus putin zahar praf pe masa de lucru se intinde cu sucitorul pana cand se obtine grosimea dorita.

Se obtine o foaie de marshmallow de cca.23 cm care se poate intinde pe un tort sau tarta.

Sau se pot modela diferite decoruri (figuri normale sau 3D)..

TIPS-URI

1

Pasta de marshmallow se poate colora cu culori alimentare ;)

2

Deasupra odata ce am intins foaia pe tort ramane putin zahar ,de aceea se trece cu o pensula muiata in putina apa pentru ai da luciu ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

simo_brkic 1

20.12.2011, 01:03

la articole gasiti cateva decoruri usoare dupa care am invatat si eu in momentul acesta nu am nimik facut ..dar cat mai repede o sa pun "tutorialuri" facute de mine

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 11:25

super reteta o sa o incerc cat de curand...de mult am vrut sa fac o astfel de pasta

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:32

incearca chiar te sfatuiesc..eu acum folosesc mereu decoruri din pasta de zahar sau de marshmallow =)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

Reteta de prajitura Ilinca

pe 17.03 la 21:05

Reteta de arpacas cu legume, de post

de Ksenya 5

pe 09.03 la 15:30

TOP
utilizatori

Catalina L

2065 puncte

 Merisor

1400 puncte

Panacris

1337 puncte

RODIMUR

1018 puncte

Constelatialeu

950 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert branzoaice trandafir