Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri)

de simo_brkic in Dulciuri, 19 Dec 2011 | 4562 vizualizari

 

delicioasa :D usor de facut :D distractiva :D

 

INGREDIENTE

  • cca.300 g zahar praf
  • 200 g marshmallow( in general se gasesc in magazine la dulciuri sunt albe sau roz cu alb) 
  • apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri):

Intr-un vas rezistent la caldura se pun marshmallow-urile cu 2 lingurite de apa si se baga in microunde cca.5 minute.


Daca dupa acest timp nu s-au topit de tot se mai lasa putin pana cand devine o pasta lichida alba sau roz-alba.


Apoi se scoate si incet incet se incorporeaza 270 g de zahar pana cand devine o pasta maleabila usor de modelat.


Se formeaza o bila rotunda si dupa ce am pus putin zahar praf pe masa de lucru se intinde cu sucitorul pana cand se obtine grosimea dorita.


Se obtine o foaie de marshmallow de cca.23 cm care se poate intinde pe un tort sau tarta.


Sau se pot modela diferite decoruri (figuri normale sau 3D)..

 

TIPS-URI

1

Pasta de marshmallow se poate colora cu culori alimentare ;)

2

Deasupra odata ce am intins foaia pe tort ramane putin zahar ,de aceea se trece cu o pensula muiata in putina apa pentru ai da luciu ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de Marshmallow (maleabila pentru decoruri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

simo_brkic 1

20.12.2011, 01:03

la articole gasiti cateva decoruri usoare dupa care am invatat si eu in momentul acesta nu am nimik facut ..dar cat mai repede o sa pun "tutorialuri" facute de mine

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 11:25

super reteta o sa o incerc cat de curand...de mult am vrut sa fac o astfel de pasta

simo_brkic 1

15.04.2012, 15:32

incearca chiar te sfatuiesc..eu acum folosesc mereu decoruri din pasta de zahar sau de marshmallow =)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Colţunaşi cu gem şi pesmet