Tort cu zmeura

de Floryella78 in Dulciuri, 10 Iun 2016 | 919 vizualizari

 

Un desert extrem de racoros potrivit pentru zilele calduroase de vara,o reteta a prietenei mele care la randul ei o are de la o prietena germana.

 

INGREDIENTE

  • 300 gr crema de branza
  • 200 gr mascarpone
  • 300 gr zmeura congelata
  • 2 plicuri gelatina rosie
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 100 gr zahar(puteti ajusta cantitatea de zahar in functie de gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4linguri zahar
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Preparam un blat de tort,intr-un bol batem albusurile spuma adaugand progresiv zaharul, cand compozitia sa racit adaugam galbenusurile mixam apoi adaugam faina si amesteca de jos in sus cu o spatula.Cand compozitia e omogena turnam intr-o tava rotunda cu diametrul de 24 cm si introduvem la cuptorul preincalzit la 180 de grade pt cca 20 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.Cand blatul sa copt il scoatem din cupor si il asezam pe un gratar la racit.


In acest timp ne ocupam de crema,intr-un bol punem crema de branza zaharul si vanilia si mixam cu un tel apoi adaugam mascarpone mixam bine punem cele doua plicuri de intaritor si continuam sa amestecam doua minute.Obtinem o compozitie fina onctuoasa.


Montam tortul:intr-o forma cu peretii detasabili asezam blatul de tort,fixam cercul,si asezam crema de branza, o intindem uniform nivelam frumos.Peste crema turnam zmeura congelata(chiar congelata direct din congelator)si o repartizam uniform pe toata suprafata tortului.Acum etapa finala a retetei originale este sa facem o gelatina dupa indicatiile de pe plic si sa o turnam peste zmeura.Eu dupa cum vedeti in poze am pus doar un napage pt tarte din motivul indicat mai sus.


Puneti tortul la rece cateva ore ,de preferinta peste noapte pt ca asa o sa se insiropeze foarte bine cu ajutorul zmeurei sia cremei.



 

TIPS-URI

1

zmeura trebuie sa fie congelata pentru ca asa blatul o sa fie insiropat dupa ce o sa stea o vreme la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Floryella78 1

10.06.2016, 10:45

asa este ,merci

MotanLaOale 1

10.06.2016, 11:21

deyutzky 1

13.06.2016, 21:31

Yummmy, ador zmeura!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura