Desert Mulii - Degetele din clatite

de anisoara in Dulciuri, 29 Dec 2009 | 55075 vizualizari

 

Vreau sa va arat cum se fac MULII sau DEGETELE din Clatite - asa li se spune in popor. Este o mancare delicioasa de sarbatoare, care se servesc la masa in ultimul rand. Credeti-ma ca nici un oaspete nu va refuza sa guste din aceaste clatite. Atat de gustoase sunt - ca iti "lasa gura apa". Cat de satul vei fi, oricum le vei manca. Eu cand le servesc la masa, trebuie sa-mi fac cateva mulii aparte intr-o farfurie, pentru ca nu le mai gasesc in momentul cand ma asez la masa. Reteta de clatite nu o afisez acum, caci fiecare gospodina isi prepara reteta ei de baza, cu care este obisnuita. Trebuie sa spun, ca este de lucru mult la ele, dar rezultatul isi merita lucrul efectuat. Veti pierde atata timp cat coaceti si preparati un tort de sarbatoare, dar cred ca si mai putin. Un secret, ca sa nu pierdeti mult timpul. In momentul cand incepeti sa coaceti foile de clatite pe tigaie, rugati pe cineva sa va ajute sa le invartiti impreuna. Si va asigur ca la sfarsit, cand veti termina de copt toate clatitele, veti termina si de invartit toate muliile sau degetelele, alaturi cu alta persoana care o sa va ajute. Aceasta reteta se poate prepara cu o zi inainte si pastrata la rece. In ziua cand vrem sa le servim la masa, le coacem la cuptor si le servim in farfurii la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de clatite - 23-25 de clatite de d=18cm
  • 800 gr de branza de vaci
  • 100 gr stafide
  • sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 1-2 oua
  • vanilie dupa gust
  • 120 de gr unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Mulii - Degetele din clatite:

Amestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o umplutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adaugati cam 100 de grame de cascaval ras in compozitia de branza pentru umplutura clatitelor.


Coacem clatitele si procedam in felul urmator:


Luam cam 10 clatite, suprapuse una peste alta si le taiem in 4 parti egale. Urmariti dupa fotografii. Pe fiecare triunghi obtinut adaugam cu lingurita umplutura de branza si o rulam in forma de cornuri, iar colturile le bagam inauntru. Urmariti fotografiile.


Obtinem aceste degetele, care sunt aranjate pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt in prealabil pe partea unde vor fi puse degetelele. Aranjam toate clatitele in randuri pe aceasta tava.


Dupa ce au fost repartizate toate degetelele din clatite pe tava, ungem cu unt alta foaie de hirtie pt copt pe o, parte si alta si o punem deasupra degetelelor. Invirtim alte degetele din clatitele ramase , si le aranjam la fel in tava. Ungem cu untul ramas, molcut sau topit inca o foaie , numai pe partea, care se va lipi de clatite si acoperim clatitele pe suprafata la toata tava.


Punem tava intr-un loc racoros pana vom avea nevoie sa o coacem ca sa o servim la masa. Incalzim bine cuptorul pina la 200 grade si punem tava. Peste 5 minute scadem focul pana la 140 de grade si coacem clatitele inca 15-20 minute. In total 20-25 minute.


Atentie, nu coaceti mai putin timp, pentru ca se va topi numai untul, iar singur degetelele nu se vor coace. Dupa plac, in timpul coacerii - peste 15 minute puteti sa scoateti hirtia de copt ca ele sa se rumeneasca putin. Le servim la masa calde, fierbinti, dupa ce s-au racit nu mai sunt la fel de delicoase.

 

TIPS-URI

1

Vreau sa va atrag atentia ca aceasta reteta nu se prepara cu umplutura de dulceata din fructe, pentru ca la coacerea lor se vor desface clatitele, in momentul cand dulceata se va incalzi la cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Mulii - Degetele din clatite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

21.03.2016, 06:11

Super!

simona72 1

21.03.2016, 08:24

Foarte frumoasa reteteta! de gust nici nu mai zic!

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Peltea de gutui

de RODIMUR 4

ieri la 21:06

Desert prajitura rasturnata cu prune

de Oana 8

ieri la 14:06

Desert clatite pufoase cu ciocolata

de Oana 8

ieri la 13:52

RETETA RECOMANDATA
Clatite americane