Desert Mulii - Degetele din clatite

de anisoara in Dulciuri, 29 Dec 2009 | 65800 vizualizari

 

Vreau sa va arat cum se fac MULII sau DEGETELE din Clatite - asa li se spune in popor. Este o mancare delicioasa de sarbatoare, care se servesc la masa in ultimul rand. Credeti-ma ca nici un oaspete nu va refuza sa guste din aceaste clatite. Atat de gustoase sunt - ca iti "lasa gura apa". Cat de satul vei fi, oricum le vei manca. Eu cand le servesc la masa, trebuie sa-mi fac cateva mulii aparte intr-o farfurie, pentru ca nu le mai gasesc in momentul cand ma asez la masa. Reteta de clatite nu o afisez acum, caci fiecare gospodina isi prepara reteta ei de baza, cu care este obisnuita. Trebuie sa spun, ca este de lucru mult la ele, dar rezultatul isi merita lucrul efectuat. Veti pierde atata timp cat coaceti si preparati un tort de sarbatoare, dar cred ca si mai putin. Un secret, ca sa nu pierdeti mult timpul. In momentul cand incepeti sa coaceti foile de clatite pe tigaie, rugati pe cineva sa va ajute sa le invartiti impreuna. Si va asigur ca la sfarsit, cand veti termina de copt toate clatitele, veti termina si de invartit toate muliile sau degetelele, alaturi cu alta persoana care o sa va ajute. Aceasta reteta se poate prepara cu o zi inainte si pastrata la rece. In ziua cand vrem sa le servim la masa, le coacem la cuptor si le servim in farfurii la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de clatite - 23-25 de clatite de d=18cm
  • 800 gr de branza de vaci
  • 100 gr stafide
  • sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 1-2 oua
  • vanilie dupa gust
  • 120 de gr unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Mulii - Degetele din clatite:

Amestecam branza de vaci cu ouale, sarea, zaharul vanilat, stafidele (dupa gust). Daca doriti sa fie umplutura dulce, o preparati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o umplutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adaugati cam 100 de grame de cascaval ras in compozitia de branza pentru umplutura clatitelor.

Coacem clatitele si procedam in felul urmator:

Luam cam 10 clatite, suprapuse una peste alta si le taiem in 4 parti egale. Urmariti dupa fotografii. Pe fiecare triunghi obtinut adaugam cu lingurita umplutura de branza si o rulam in forma de cornuri, iar colturile le bagam inauntru. Urmariti fotografiile.

Obtinem aceste degetele, care sunt aranjate pe o tava tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt in prealabil pe partea unde vor fi puse degetelele. Aranjam toate clatitele in randuri pe aceasta tava.

Dupa ce au fost repartizate toate degetelele din clatite pe tava, ungem cu unt alta foaie de hirtie pt copt pe o, parte si alta si o punem deasupra degetelelor. Invirtim alte degetele din clatitele ramase , si le aranjam la fel in tava. Ungem cu untul ramas, molcut sau topit inca o foaie , numai pe partea, care se va lipi de clatite si acoperim clatitele pe suprafata la toata tava.

Punem tava intr-un loc racoros pana vom avea nevoie sa o coacem ca sa o servim la masa. Incalzim bine cuptorul pina la 200 grade si punem tava. Peste 5 minute scadem focul pana la 140 de grade si coacem clatitele inca 15-20 minute. In total 20-25 minute.

Atentie, nu coaceti mai putin timp, pentru ca se va topi numai untul, iar singur degetelele nu se vor coace. Dupa plac, in timpul coacerii - peste 15 minute puteti sa scoateti hirtia de copt ca ele sa se rumeneasca putin. Le servim la masa calde, fierbinti, dupa ce s-au racit nu mai sunt la fel de delicoase.

TIPS-URI

1

Vreau sa va atrag atentia ca aceasta reteta nu se prepara cu umplutura de dulceata din fructe, pentru ca la coacerea lor se vor desface clatitele, in momentul cand dulceata se va incalzi la cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Mulii - Degetele din clatite" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dulceata