Desert macarons cu vanilie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 31 Iul 2021 | 3386 vizualizari

 

Am incercat sa fac din nou o alta reteta de macarons ( dupa multe incercari :D) si de data aceasta mi-au iesit asa cum mi-am dorit !:x
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 80g faina de migdale
  • 90g zahar
  • 80g zahar pudra
  • 0.20g vanilie pudra sau pastaie
  • Pentru ganache de vanilie:
  • 35g ciocolata alba
  • 70g frisca lichida neindulcita fierbinte (30% grasime)
  • 2g gelatina
  • 12g apa
  • 0.20g vanilie
  • 130g frisca lichida neindulcita rece (30% grasime)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert macarons cu vanilie:

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam cu o paleta de silicon.  Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare  in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!     Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita, eu am facut si mai mari si mai mici. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. (foto) Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema dorita, eu am pus un ganache de ciocolata alba.  

Pentru crema: Frisca fierbinte impreuna cu vanilia o punem peste ciocolata alba taiata marunt in 3 transe, pentru a obtine o crema fina, peste adaugam gelatina hidratata in apa rece si topita 2 secunde la microunda, iar la final adaugam frisca rece (lichida) peste crema, omogenizam, acoperim totul in folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma crusta si dam la rece 2 ore. Dupa ce este gata mixam la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa si aerata. O punem intr-un pos si umplem cochiliile de macarons. Sper sa va inspire si sa va reuseasca! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu untura in aluat