Desert macarons cu vanilie

de Gherca Daniela in Dulciuri, 31 Iul 2021 | 3453 vizualizari

 

Am incercat sa fac din nou o alta reteta de macarons ( dupa multe incercari :D) si de data aceasta mi-au iesit asa cum mi-am dorit !:x
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezea:
  • 2 albusuri
  • 80g faina de migdale
  • 90g zahar
  • 80g zahar pudra
  • 0.20g vanilie pudra sau pastaie
  • Pentru ganache de vanilie:
  • 35g ciocolata alba
  • 70g frisca lichida neindulcita fierbinte (30% grasime)
  • 2g gelatina
  • 12g apa
  • 0.20g vanilie
  • 130g frisca lichida neindulcita rece (30% grasime)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert macarons cu vanilie:

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin, apoi vanilia si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam cu o paleta de silicon.  Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare  in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!     Compozitia obtinuta o turnam intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita, eu am facut si mai mari si mai mici. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. (foto) Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema dorita, eu am pus un ganache de ciocolata alba.  

Pentru crema: Frisca fierbinte impreuna cu vanilia o punem peste ciocolata alba taiata marunt in 3 transe, pentru a obtine o crema fina, peste adaugam gelatina hidratata in apa rece si topita 2 secunde la microunda, iar la final adaugam frisca rece (lichida) peste crema, omogenizam, acoperim totul in folie de plastic in contact cu crema pentru a nu forma crusta si dam la rece 2 ore. Dupa ce este gata mixam la viteza mare pana obtinem o crema pufoasa si aerata. O punem intr-un pos si umplem cochiliile de macarons. Sper sa va inspire si sa va reuseasca! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert macarons cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert saraberne