Rulada pufoasa cu gem

de violeta30 in Dulciuri, 11 Oct 2015 | 766 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei
  • 4 linguri de apa
  • lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • gem
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada pufoasa cu gem:

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma, iar galbenusurile le batem cu zaharul, uleiul, lamaia rasa, vanilia si apa pana devine o crema densa (sa nu va speriati ca la inceput va fi putin lichida, pe parcurs ce se va bate, se va intari). Adaugam si faina peste crema de galbenusuri. Va trebui sa folosim o lingura. Amestecam peste crema si albusurile spuma, tot cu lingura, dar cu grija.


Optional - Pentru a face grilajul cu cacao, luam 3-4 linguri din compozitie si le amestecam cu 2 linguri de cacao. Punem amestecul intr-o punga pe care o taiem la un capat (vom face o taietura mica). Intindem dupa imaginatie peste hartia de copt pe care am asezat-o in tava (linii drepte, oblice sau cerculete, puncte, etc). Rasturnam crema de galbenusuri peste grilajul facut, nivelam si dam la cuptor. Primele 20 minute nu deschidem cuptorul. Focul cuptorului trebuie sa fie cat mai mic.


Dupa ce s-a copt (eu am tinut-o exact 20 minute, dar depinde de cuptor) o rulam intr-un prosop si o lasam 5-10 minute rulata, apoi vom intinde din nou si acoperim cu gem toata suprafata. Rulam strans si asezam pe un platou. Se poate pudra sau se va servi asa. Eu nu am vrut sa stric modelul :))


Se taie felii de grosimea unui degete.


Se face foarte usor si rapid.


Pofta buna !

 

TIPS-URI

1

Mie mi-a mai ramas crema cu cacao si am tras linii si deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada pufoasa cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

12.10.2015, 15:28

Rocsi 1

12.10.2015, 19:54

Iau doua feliute, sa stii

Panacris 1

14.10.2015, 19:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Mug cake- desert la cană cu spumă din Miez de lapte