Tort cu piscoturi, fructe si frisca

de Moni_alex in Dulciuri, 5 Ian 2016 | 2008 vizualizari

 

Un tort rapid si racoritor pe care l-am facut de multe ori pentru Revelion.

 

INGREDIENTE

  • un pachet de piscoturi (400 g)
  • 750 ml smantana pentru frisca La Dorna
  • 3-4 linguri zahar pudra
  • 2 portocale
  • 2 bucati de kiwi
  • un mango
  • o banana
  • un compot mic de ananas rondele sau bucati
  • un compot de piersici decojite
  • boabe de struguri pentru ornat
  • 200 g ciocolata cu lapte sau neagra topita cu putin unt,pentru ornat
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piscoturi, fructe si frisca:

Mai intai pregatim frisca.


Batem bine smantana rece din frigider cu mixerul mai intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana se intareste foarte bine. Apoi adaugam 3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust, amestecam cu mixerul la viteza mica si foarte putin pentru a nu taia frisca.


Se da la rece cateva ore.


intre timp, scoatem piersicile si ananasul din compot si le lasam la scurs.


Curatam portocalele, le decojim de pielita si le taiem bacatele mici.


Curatam cele 2 bucati de kiwi, o bucata o taiem bucatele mici si o bucata o dam pe jumatate si o taiem feliute pentru ornat.


Curatam banana si mango si le taiem bucatele.


Piscoturile le inmuiem in zeama de la cele 2 compoturi.


Asamblarea tortului: intr-o cratita punem un rand de piscoturi inmuiate in compot, un strat subtire de frisca, un strat de fructe taiate si scurse de zeama, apoi un strat de frisca si continuam cu un rand de piscoturi, frisca, fructe, frisca pana la ultimul strat de piscoturi.


Acoperim cratita cu folie alimentara sau folie de aluminiu si lasam la congelator pana a doua zi.


A doua zi rasturnam tortul pe un platou, il ornam cu frisca, boabe de struguri taiate pe jumatate, rondele de kiwi si ciocolata topita.




 

TIPS-URI

1

Vasul in care bateti smantana pentru frisca sa-l tineti 15 minute in frigider

2

in cratita sa puneti folie alimentara pentru a se rasturna mai usor a doua zi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piscoturi, fructe si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

05.01.2016, 20:22

La multi ani!

Moni_alex 1

05.01.2016, 21:25

Multumesc!

mirela0911 1

05.01.2016, 22:40

Delicios si racoritor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi