Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 2839 vizualizari

 

In mod traditional, se foloseste branza Pecorino tanara, dar eu am inlocuit-o cu discuri din branza de capra proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina alba
  • 200 ml apa
  • 50 grame unt
  • sare
  • 300 grame branza de capra
  • coaja de la 2 lamai
  • ulei de masline pentru prajit
  • 250 ml miere bio
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere):

Se formeaza un aluat din faina, sare si apa , adaugand apa putin cate putin pana devine un aluat elastic si catifelat. Se adauga untul si se framanta pana la incorporarea completa. Se lasa la odihnit 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o foaie de aluat cu groasimea de 1 cm. Cu ajutorul unui disc sau al unui pahar se taie 24 de cercuri.

Se aseaza un disc de branza in centrul unui cerc de aluat si se prasara putina coaja de lamaie. Se aseaza un alt cerc deasupra si cu ajutorul unei furculite se sigileaza marginile.

Se procedeaza la fel cu aluatul si branza ramase. 

Se prajesc in ulei de masline pana devin aurii. 

Separat, se incalzeste mierea intr-un vas.

Se consuma Sebadas, fierbinti cu miere deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarpe incolacit (foietaj cu branza si stafide)