Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)

de Satisfyyourcravings in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 545 vizualizari

 

In mod traditional, se foloseste branza Pecorino tanara, dar eu am inlocuit-o cu discuri din branza de capra proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame faina alba
  • 200 ml apa
  • 50 grame unt
  • sare
  • 300 grame branza de capra
  • coaja de la 2 lamai
  • ulei de masline pentru prajit
  • 250 ml miere bio
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere):

Se formeaza un aluat din faina, sare si apa , adaugand apa putin cate putin pana devine un aluat elastic si catifelat. Se adauga untul si se framanta pana la incorporarea completa. Se lasa la odihnit 30 de minute, acoperit cu un prosop.

Se intinde aluatul cu ajutorul unui sucitor pana se obtine o foaie de aluat cu groasimea de 1 cm. Cu ajutorul unui disc sau al unui pahar se taie 24 de cercuri.

Se aseaza un disc de branza in centrul unui cerc de aluat si se prasara putina coaja de lamaie. Se aseaza un alt cerc deasupra si cu ajutorul unei furculite se sigileaza marginile.

Se procedeaza la fel cu aluatul si branza ramase. 

Se prajesc in ulei de masline pana devin aurii. 

Separat, se incalzeste mierea intr-un vas.

Se consuma Sebadas, fierbinti cu miere deasupra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sebadas (Placintele italiene cu branza si miere)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

15.07.2015, 21:13

Bunica 1

15.07.2015, 21:37

Îmi place combinația!

Gicuta69 1

16.07.2015, 08:27

Tare bune placintetele!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!