Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

de Bucataras in Dulciuri, 24 Oct 2019 | 5550 vizualizari

 

Am preparat un Cheescake in care am folosit ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, pentru gustul intens de ciocolata datorat continutului de cacao superioara, origine Ghana.

 

INGREDIENTE

Blat:
250 g biscuiti digestivi
100 g unt topit
Crema:
200 g ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
200 g frisca lichida
10 g gelatina
500 g mascarpone
100 g zahar pudra
200 g frisca lichida spumata
Decor:
200 g zmeura
100 g ciocolata neagra Kanida pentru prajituri, taiata fasii

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana:

Pentru acest desert nu este nevoie sa dai drumul la cuptor. Marunteste biscuitii cu ajutorul unui robot, apoi adauga untul topit si amesteca bine. Pune-i intr-o forma cu pereti detasabili si preseaza bine la baza, apoi pune forma la frigider pana pregatesti umplutura. Pune gelatina intr-un castron cu apa rece si las-o la hidratat.
Taie ciocolata Kandia neagra pentru prajituri si pune peste ea frisca fierbinte, omogenizeaza bine, apoi pune gelatina. Amesteca usor pana se topeste gelatina si lasa sa se raceasca putin. Mixeaza crema mascarpone cu zaharul pudra pana devine pufoasa si apoi pune ciocolata si omogenizeaza bine.
Adauga frisca in crema de mascarpone cu ciocolata si mixeaza. Rastoarna compozitia in forma de cheesecake si pune la rece cateva ore pana se intareste. Decoreaza cheesecake-ul astfel obtinut cu zmeura si taie-l apoi in felii. 

Citeste si: Cum faci retata de Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!

De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri?
Pentru ca are o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao). Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata. Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Criss 1

24.12.2019, 22:07

Cristi4040 1

03.01.2020, 06:58

Sense a inceput activitatea in luna februarie 2007, de atunci fiind imbunatatit in permanenta. Au fost adaugate noi metode de castig, devenind cel mai popular site de acest gen din SUA si din lume. In momentul de fata poti castiga bani din completarea de Taskuri, din Sondaje de opinie, din Oferte, Bonusuri etc. Surveys (sondajele) le primiti in limba romana, verificati din cand in cand ele apar cand va calificati, incercati Task daca stiti putina engleza, apar cand sunt disponibile.
Mai poti castiga bani din Oferte etc.Modalitatile de plata acceptate sunt: Paypal, Skrill, Payoneer pentru Romania

Pentru inregistrare accesati acest link
https://bit.ly/2ucWZ8q

Viorica2020 1

09.01.2020, 10:41

Participa la sondaje online
Sondajele valoreaza între 0.10€ si 2,5€ iar la inregistrare primesti bonus.
Inscrie-te aici http://bit.ly/31pLncZ

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake spiralat cu ciocolata