Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana

de Bucataras in Dulciuri, 31 Oct 2019 | 6495 vizualizari

 

Am preparat o reteta de ecleruri cu crema de ciocolata Kandia pentru prajituri. Am ales ciocolata Kandia pentru prajituri deoarece are 50% cacao de origine Ghana si astfel se obtine un gust intens gust de ciocolata

 

INGREDIENTE

 coji de ecleruri

Crema:
350 ml lapte
80 g zahar
3 galbenusuri  
30 g amidon
50 g unt
150 g ciocolata neagra
Decor 
100 cioco neagra
100 g frisca
fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana:

 Azi facem ecleruri cu crema de ciocolata si sunt convinsa ca vor iesi delicioase! Pentru crema, amestecam galbenusurile de ou cu zaharul si amidonul, turnam laptele fierbinte putin cate putin si punem pe foc pana se ingroasa. 
Punem apoi untul si ciocolata neagra Kandia pentru prajituri si amestecam bine cu telul pana se topesc. Mutam crema intr-un castron, ii punem o folie de plastic deasupra si lasam la racit. Separat, turnam frisca fierbinte peste ciocolata taiata si omogenizam pana obtinem o glazura fina. (un patratel de ciocolata are 10 grame) Taiem cojile de ecleruri pe jumatate si glazuram partea de sus. Presaram si fulgii de ciocolata. Cand crema s-a racit, o mixam, o punem intr-un pos si umplem eclerurile.

Citeste si: Cum fac Cheesecake cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri
De ce sa folosim ciocolata neagra Kandia pentru prajituri? Pentru ca are  o masa de cacao de o calitate superioara, de origine Ghana. Boabele de cacao de origine Ghana sunt recunoscute atat pentru profilul de aroma special, intens de ciocolata, dar si pentru calitatea lor ( continut mare de grasime, adica unt de cacao). Aroma este una clara, curata, de ciocolata, urmata de note de cafea si nuci, ce balanseaza notele usoare de lemn, si de note delicate de fructe. Aciditatea este relativ neutra , gradul de amar este relativ mediu. Toate aceste caracteristici contureaza un profil de gust balansat, rotund, cu gust specific de ciocolata. Spre deosebire de profilul de gust Ghana, alte origini au un profil de gust diferit: Brazilia are un gust de cacao slab, dar poate fi acid, amar si astringent, iar Ecuador are un profil mai balansat fata de Brazilia, dar nu are gustul specific de ciocolata al boabelor de origine Ghana.

Spor la pregatit reteta de Ecleruri cu ciocolata neagra Kandia pentru prajituri!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecleruri cu crema de ciocolata neagra Kandia pentru prajituri, 50% cacao superioara cu origine Ghana" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini-eclere