Desert cornuri cu capsuni si banane

de Bucataras Diana in Dulciuri, 18 Mai 2020 | 1289 vizualizari

 

Aluaturi de casa. Pentru ca lui Andrei ii place combinatia capsuni cu banane, i-am facut tot felul de deserturi folosind aceasta combinatie. Toate au fost apreciate si devorate. :) Urmeaza si celelalte retete. :P.  

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat: 
  • 500 gr faina;
  • 260 ml lapte;
  • 70 g zahar;
  • 50 g unt;
  • 20 g drojdie;
  • un varf de sare;
  • 2 oua
  • Pentru umplutura:
  • 200 g capsuni,
  • 2 banane,
  • 30 g unt,
  • optional:
  • cca 150 g amestec de crema ciocolata, nuci, stafide si caise confiate
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri cu capsuni si banane:

Incalzim putin lapte si punem drojdia la inmuiat in el.

Intre timp facem un aluat moale din faina, laptele ramas, zahar, untul topit, sare si oua, in care adaugam laptele cu drojdia. Framantam aluatul cu mana (se poate folosi si mixerul) si il lasam circa o ora sa dospeasca.

Intre timp pregatim umplutura. Spalam capsunile, le curatam coditele si le blenduim impreuna cu bananele. Incingem untul intr-o tigaie, aduagam amestecul de capsuni si banane si tinem pe foc pana se ingroasa compozitia, amestecand din cand in cand. Lasam la racit. Pentru ca mi-a ramas si niste umplutura de ciocolata de la cozonaci (compusa din crema de ciocolata, nuci, stafide si caise confiate), pe care am tinut-o la frigider, am incalzit-o un pic si pe aceasta.

Dupa ce aluatul isi dubleaza volumul incepem sa formam cornuletele. Luam circa o lingura de aluat si ii dam o forma ovala cu sucitorul. Punem o lingura de umplutura (eu am facut cornuri cu capsuni si banane, cu amestec de ciocolata si mixte J ), rulam putin si restul crestam cu un cutit (vedeti in imagini). 

Asezam cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou si le dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru circa 25 de minute. Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri cu capsuni si banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Sfintilor Constantin si Elena

pe 21.05 la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

3556 puncte

Constelatialeu

2279 puncte

Catalina L

2251 puncte

oanapl

1522 puncte

 Merisor

1400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete cu gem