Placinta de dovleac cu stafide

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 2 Noi 2015 | 918 vizualizari

 

Nicio toamna fara mirosul placintei cu dovleac!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr dovleac
  • 100 gr stafide
  • o lingurita cu scortisoara
  • o cescuta cu zahar (sau dupa gust)
  • cateva foi de placinta
  • un ou si 2 linguri cu iaurt pentru uns placinta
  • ulei sau unt pentru uns tava
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de dovleac cu stafide:

Curatam dovleacul de coaja si il taiem in cuburi.


Il trecem prin razatoare sau il maruntim cu ajutorul robotului.


Adaugam stafidele, zaharul si scortisoara si amestecam pentru omogenizare.


Ungem un vas de yena cu ulei sau unt, adaugam foile de placinta si turnam compozitia.


Daca este necesar, foile de deasupra le ungem cu amestecul unui ou batut cu iaurt.


Dam vasul la cuptor pana ce placinta se rumeneste uniform.


Dupa caocere, se lasa in cuptor pentru a se raci treptat.


Se serveste rece. POfta buna!

 

TIPS-URI

1

 Optional, se poate adauga o lingurita cu ghimbir ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de dovleac cu stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Catalina L 1

04.11.2015, 11:40

f buna

Dya Daniela Andrei 1

04.11.2015, 15:21

Va multumesc!

Aletta 1

04.11.2015, 19:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu