Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos

de simona72 in Dulciuri, 18 Feb 2015 | 1615 vizualizari

 

Intr-una din zilele trecute am facut o prajitura cu crema de branza amestecata cu nuca de cocos. Nu am postat reteta pentru ca nu am apucat sa fac poze, dar cum mi-a placut tare mult combinatia am zis sa fac un dulce usor cu nuca de cocos, care poate fi luat si la pachetel, dar care poate fi servit si acasa la un ceai sau o cafea...Pentru ca am vrut sa testez sa vad cum iasa in mai multe feluri, am facut o tava de briose, iar din restul aluatului am facut un cozonacel. Pentru ca am folosit o tava cu model si pe care nu am tapetat-o foarte bine, cozonacul s-a cam rupt in partea inferioara...voi sa ungeti si sa tapetati bine forma, pentru a nu avea astfel de probleme. In rest, combinatia este foarte buna, aluatul este usor parfumat de la laptele de cocos, iar umplutura aduce putin cu vestitele bomboane Raffaello...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cutie lapte de cocos de 400 ml
  • 50 gr unt gras topit si racit
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 630 gr faina alba
  • 2 linguri drojdie uscata
  • pentru umplutura:
  • 250 gr nuca de cocos
  • 100 gr branza dulce de vaci (eu am folosit 2 cutiute de branza calcica pentru copii de la Delaco)
  • 50 gr lapte praf
  • 4 linguri indulcitor pulbere (sau zahar cat doriti de dulce)
  • 1 albus
  • 1 praf de sare
  • 12 samburi de migdale
  • pentru decor:
  • miere
  • fulgi din nuca de cocos
  • fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos:

Pentru aluat: aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Dupa ce masina a framantat aluatul, am pus aluatul intr-un castron uns cu putin ulei de floarea soarelui, am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa dospeasca la loc caldut 30 minute.


Pentru umplutura: eu am folosit robotul de bucatarie pentru ami usura si a grabii treburile...Am pus in bolul robotului branzica, am dat cateva pulsatii pentru a faramita branza, am adaugat nuca de cocos, laptele praf si indulcitorul, am pornit robotul si am lasat pana ingredientele sau amestecat, 1 minut este suficient. Albusul de ou l-am batut spuma cu un praf de sare si l-am adaugat la umplutura, amestecand usor cu o lingura.


Pe masa de lucru am rasturant aluatul, eu folosesc o folie din silicon, am rupt cate o bucata din aluat, atat cat am vrut de mari sa-mi iasa briosele, luand in calcul si ca ele vor mai creste, am intins bucata de aluat cu sucitorul, dandui o forma rotunda, am pus in mijloc o lingurita de umplutura, o migdala, am adunat marginile, i-am dat forma sferica aluatului si l-am pus in tava de briose cu hartie speciala pentru briose.


Pentru cozonac: aluatul ramas(destul de mult) l-am intins pe masa de lucru intr-o foaie de marime apropiata cu tava in care urma sa-l coc. Am pus peste aluat umplutura ramasa, am intins-o pe toata suprafata, am rulat aluatul cu umplutura si l-am pus in forma de cozonac cu model(nu stiu cum ii zice la forma asta:)))) Forma am uns-o dinainte cu ulei si am tapetat-o cu zahar pudra cu aroma de vanilie. Am lasat sa mai dospeasca briosele si cozonacul pana si-au dublat volumul, apoi le-am dat la cuptorul incins la 180 grade pentru 15 minute briosele si 20-25 minute cozonacul. Cat sunt calde le-am uns cu ajutorul unei pensule cu miere si le-am decorat cu fulgi de migdale si nuca de cocos. Sa va fie de folos!!

 

TIPS-URI

1

am pulverizat putin ulei de floarea soarelui peste formele din hartie pentru briose pentru a fi sigura ca hartia se va da jos cu usurinta

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din aluat dospit cu lapte de cocos si umplutura cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Teo 1

18.02.2015, 20:48

sunt atat de frumoase!

Rocsi 1

18.02.2015, 21:33

Ce ador eu aceste briose din aluat dospit ce le pregatesti tu mereu!

tarasmariana 1

19.02.2015, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Muffins de Sarbatoare cu ciocolata si migdale