Bomboane de ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 2656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ¾ ceasca frisca lichida 
  • 250 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati SAU 150 gr ciocolata cu lapte + 100 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite coniac
  • 1 lingurita esenta de vanilie/menta/migdale/portocale/cocos/rom
  • Decorare
  • 150 gr ciocolata amaruie, cu lapte sau alba , taiata in bucati si topita
  • nuci cajou si fistic, macinate
  • Cacao si zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.Bate-l cu telul pentru a-l face putin pufos, dupa care pune-l la frigider pentru aprox.1 ora inainte de a face bomboanele.


Ar fi bine ca sa ai mainile reci (tineti mainile in apa rece pentru 1 minut, daca e nevoie).Ia cate o lingurita plina de amestec si ruleaza-le in bilute.Pune-le intr-o tava de copt, dupa care pune-le in congelator pentru 30 minute.Scufunda unele bilute in ciocolata topita (folosind o scobitoare), altele trece-le prin nuci cajou sau fistic macinat sau prin cacao sau zahar pudra, asezandu-le dupa aceea pe o tava curata.Tine-le la rece pana ce sunt gata de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:09

super

ela 1

22.04.2010, 14:24

ce de minunatii faci

cccris 1

22.04.2010, 14:48

arata bine, dar eu intreb cind gustam?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine