Bomboane de ciocolata

de laylalala in Dulciuri, 22 Apr 2010 | 2911 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ¾ ceasca frisca lichida 
  • 250 gr ciocolata amaruie, taiata in bucati SAU 150 gr ciocolata cu lapte + 100 gr ciocolata amaruie
  • 2 lingurite coniac
  • 1 lingurita esenta de vanilie/menta/migdale/portocale/cocos/rom
  • Decorare
  • 150 gr ciocolata amaruie, cu lapte sau alba , taiata in bucati si topita
  • nuci cajou si fistic, macinate
  • Cacao si zahar pudra, pentru pudrare
Portii: 25
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

Incalzeste smantana pana ce incepe sa fiarba usor si toarn-o peste ciocolata.Amesteca usor, adauga ce esenta doresti si coniacul, dupa care amesteca.Lasa amestecul sa se raceasca la temperatura camerei.Bate-l cu telul pentru a-l face putin pufos, dupa care pune-l la frigider pentru aprox.1 ora inainte de a face bomboanele.


Ar fi bine ca sa ai mainile reci (tineti mainile in apa rece pentru 1 minut, daca e nevoie).Ia cate o lingurita plina de amestec si ruleaza-le in bilute.Pune-le intr-o tava de copt, dupa care pune-le in congelator pentru 30 minute.Scufunda unele bilute in ciocolata topita (folosind o scobitoare), altele trece-le prin nuci cajou sau fistic macinat sau prin cacao sau zahar pudra, asezandu-le dupa aceea pe o tava curata.Tine-le la rece pana ce sunt gata de servit.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Rocsi 1

22.04.2010, 14:09

super

ela 1

22.04.2010, 14:24

ce de minunatii faci

cccris 1

22.04.2010, 14:48

arata bine, dar eu intreb cind gustam?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu zmeura
  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce