Bomboane de ciocolata

de gatesteusor in Dulciuri, 18 Feb 2015 | 1775 vizualizari

 

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de ciocolata doriti si cu orice fel de umplutura.
Eu am facut aceste bomboane cu ciocolata neagra si le-am umplut cu gem de capsuni si merisoare uscate.
Puteti incerca sa le faceti cu ciocolata cu lapte, alune, nuci, fistic, stafide, visine din visinata.

 

INGREDIENTE

  • 240 gr de ciocolata (eu am folosit neagra)
  • 20 gr de unt
  • Pentru umplutura:
  • nuci/stafide/alune/fistic/visine din visinata
  • eu am folosit gem de capsuni si merisoare uscate
  • *forme pentru bomboane de ciocolata sau forme pentru cuburi de gheata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte.


Amestecati pana se topeste si incorporati si untul.


Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi. Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata.


Se umplu pe jumatate formele cu ciocolata topita. Se pune umplutura si se umplu formele cu ciocolata. Se indeparteaza excesul de ciocolata folosind o spatula.


Se tin la congelator pentru 20 de minute sa se intareasca.


Se servesc cu multa pofta!


Din cantitatile de mai sus mi-au iesit vreo' 50 de bomboane pe care le-am facut in forme cumparate de la Ikea.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Xandrinne 1

19.02.2015, 06:53

Ce faine!!

simona72 1

19.02.2015, 09:05

gatesteusor 1

03.03.2015, 12:53

Ma bucur ca va plac bombonicile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si piscoturi