Bomboane de ciocolata

de gatesteusor in Dulciuri, 18 Feb 2015 | 10019 vizualizari

 

Cui nu ii plac bomboanele de ciocolata? Cu aceasta reteta puteti sa va faceti singuri bomboanele de ciocolata, cu ce fel de ciocolata doriti si cu orice fel de umplutura.
Eu am facut aceste bomboane cu ciocolata neagra si le-am umplut cu gem de capsuni si merisoare uscate.
Puteti incerca sa le faceti cu ciocolata cu lapte, alune, nuci, fistic, stafide, visine din visinata.

 

INGREDIENTE

  • 240 gr de ciocolata (eu am folosit neagra)
  • 20 gr de unt
  • Pentru umplutura:
  • nuci/stafide/alune/fistic/visine din visinata
  • eu am folosit gem de capsuni si merisoare uscate
  • *forme pentru bomboane de ciocolata sau forme pentru cuburi de gheata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bomboane de ciocolata:

Ciocolata se pune intr-un bol si bolul peste o oala cu apa fierbinte. 

Amestecati pana se topeste si incorporati si untul. 

Puneti bolul cu ciocolata pentru 10 minute in congelator. Apoi topiti din nou ciocolata pe baie de aburi. Acest procedeu va stabiliza termic ciocolata. 

Se umplu pe jumatate formele cu ciocolata topita. Se pune umplutura si se umplu formele cu ciocolata. Se indeparteaza excesul de ciocolata folosind o spatula. 

Se tin la congelator pentru 20 de minute sa se intareasca. 

Se servesc cu multa pofta! 

Din cantitatile de mai sus mi-au iesit vreo' 50 de bomboane pe care le-am facut in forme cumparate de la Ikea.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bomboane de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Xandrinne 1

19.02.2015, 06:53

Ce faine!!

simona72 1

19.02.2015, 09:05

gatesteusor 1

03.03.2015, 12:53

Ma bucur ca va plac bombonicile!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane de ciocolata cu crema de biscuiti si visine