Tiramisu reţetă cu blat

de Lau in Dulciuri, 29 Iul 2011 | 4258 vizualizari

 

Tiramisu reţetă cu blat

 

INGREDIENTE

1 cutie de tiramisu care contine

  • 1 plic praf pentru blat
  • 1 plic praf pentru crema

in plus:

  • 1 plic cacao
  • 50 unt
  • 3 oua
  • 50 ml lapte

CREMA

  • 200 ml lapte
  • 300 ml smantana

SIROP

  • 300 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat

Praful pentru blat,ouale,untul,laptele se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde si apoi timp de 3 min la viteza mare

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 unsa si acoperita cu hartie de copt apoi se introduce la cuptor pe gratarul din mijloc,timp de 20-25 min

dupa racire blatul se taie in 2

CREMA-se amesteca laptele cu smantana,praful pentru crema si se mixeaza timp de 5 min,

SIROPUL-se caramelizeaza zaharul , se stinge cu laptele si se pune la fiert pana se dizolva complet,se adauga si esenta si se amesteca

asamblare-se aseaza prima foaie si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, in prealabil se insiropeaza si cea de-a 2 foaie cu 50 ml sirop,se intinde jumatate din crema  de pune cea de-a 2 foaie cu suprafata insiropata in jos,peste stratu lde crema,se adauga siropul ramas,se adauga restul de crema

se da la rece minim 2 ore,

inainte de servire se pudreaza cu cacao

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă cu blat