Tiramisu reţetă cu blat
1 cutie de tiramisu care contine
in plus:
CREMA
SIROP
Tiramisu reţetă cu blat
Praful pentru blat,ouale,untul,laptele se pun intr-un vas si se amesteca cu mixerul la viteza mica cateva secunde si apoi timp de 3 min la viteza mare
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de 35x32 unsa si acoperita cu hartie de copt apoi se introduce la cuptor pe gratarul din mijloc,timp de 20-25 min
dupa racire blatul se taie in 2
CREMA-se amesteca laptele cu smantana,praful pentru crema si se mixeaza timp de 5 min,
SIROPUL-se caramelizeaza zaharul , se stinge cu laptele si se pune la fiert pana se dizolva complet,se adauga si esenta si se amesteca
asamblare-se aseaza prima foaie si se insiropeaza cu jumatate din cantitatea de sirop, in prealabil se insiropeaza si cea de-a 2 foaie cu 50 ml sirop,se intinde jumatate din crema de pune cea de-a 2 foaie cu suprafata insiropata in jos,peste stratu lde crema,se adauga siropul ramas,se adauga restul de crema
se da la rece minim 2 ore,
inainte de servire se pudreaza cu cacao
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro