Tiramisu reţetă cu blat

de diana_k in Torturi, 3 Ian 2013 | 7169 vizualizari

 

Tiramisu e unul din torturile preferate de baiatul meu, Cristian, bineinteles ca de ziua lui i-am pregatit acest tort.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 8 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 8 linguri faina,
  • 1 plic praf de copt,
  • crema tiramisu:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 500 g mascarpone,
  • 300 ml frisca lichida,
  • 10 g gelatina,
  • 2 linguri zahar pudra ,
  • lichior amaretto sau esenta de migdale.
  • pentru insiropat:
  • 1 cana cafea expresso,
  • 1/2 cana lapte,
  • zahar dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă cu blat:

Tiramisu reţetă cu blat


Blat:


Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat, se mixeaza in continuare pana acesta se topeste si se obtine o spuma densa, lucioasa. Apoi se incorporeaza pe rand galbenusurile si la urma faina si praful de copt. Se coace in tava rotunda de 26 cm timp de 25-30 minute la 180 grade.


Crema:


Frisca se mixeaza cu 2 linguri de zahar pudra. Ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi maresc volumul, apoi se pun la fiert pe baie de aburi. Se bate incontinu cu telul pana se ingroasa crema. Se da deoparte. Gelatina se pune la hidratat cu 50ml apa timp de 10 minute, apoi se topeste la foc mic si se amesteca in crema calda. Cand crema s-a racit putin se adauga putin cate putin crema de mascarpone mixand la viteza mica, apoi se incorporeaza frisca si lichiorul sau esenta de migdale.


Blatul de tort racit se taie in 3 felii, se insiropeaza si se umple cu crema. Se orneaza dupa imaginatie, eu am folosit o glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă cu blat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Merisor 1

03.01.2013, 22:38

La multi ani frumosi si plini de realizari!

mamaieelena 1

04.01.2013, 14:20

La multi ani baiatului sanatate si realizari si tortul arata super

babi5 1

15.12.2014, 07:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort mascarpone