Clatite cu crema de vanilie

de La Ancuta in Dulciuri, 8 Feb 2011 | 11803 vizualizari

 

Saptamana trecuta a fost saptamana clatitelor. Am vrut sa mananc clatite cu vanilie, si mi-am facut. Pentru crema m-am inspirat de la Miha.

 

INGREDIENTE

  • Clatite:
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • vanilie
  • 400 g faina
  • 1 praf de sare
  • apa minerala
  • Crema:
  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 3 linguri amidon
  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite cu crema de vanilie:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adaugam apoi zaharul si vanilia si mixam.

Adaugam faina si amestecam pana nu mai sunt cocoloase. Adaugam apa minerala pan capata aluatul consistenta dorita.

Ungem o tigaie cu foarte putinulei. Punem pe foc si turnam cu polonicul aluat in tigaine. Rotim tigaia astfel incat aluatul sa acopere toata suprafata.

Coacem clatita pe ambele parti. Procedam la fel pana gatam de copt toate clatitele.

Crema:

Amestecam zaharul si amidonul.

Mixam ouale cu un praf de sare si apoi adaugam amestecul de zahar si amidon. Mixam bine sa nu ramana cocoloase.

Punem laptele pe foc la infierbantat. Cand e fierbinte il adaugam peste oua in fir subtire, amestecand energic.

Punem compozitia din nou in oala in care a fost laptele si punem pe foc pana se ingroasa. Amestecam continuu.

Lasam sa se raceasca iar cand mai este calduta crema adaugam untul moale si amestecam pana se omogenizeaza. Lasam la racit.

Adaugam vanilia in crema rece si omogenizam

Umplem clatitele cu crema si servim.

O bunatate!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de migdale