Gogosi cu inghetata

de nadina73 in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 2583 vizualizari

 

ceva bun racoros si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 450 ml lapte caldut
  • 7o g unt topit
  • putina sare
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la 2 lamaie
  • 35-40 g drojdie proaspata
  • inghetata de vanilie
  • gem-optional
  • caramel-optional
  • zahar pudra aromat
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu inghetata:

Se framanta aluatul pt gogosi.


Se pun in masina de paine faina ,laptele caldut in care s-a dizlovat drojdia,sare,coaja de lamaie,zaharul,untul topit si se lasa la programul de framantat si dospit.


Cand aluatul e gata dospit se intinde foaie se taie cu un pahar sau cu ce forma doriti (eu am taiat si cu un paharel mic in mijloc sau un capacel de cutie de medicamente,am vrut sa fie cu gaura,nu radeti)) si se prajesc in ulei foarte bine incins.


Cand s-au racit se taie pe orizontala in doua(vor fi goale inauntru,se umfla si ramane gaura)se pune inghetata de vanilie(de care va place)sirop de caramel sau putin gem apoi se pune capacul taiat se pudreaza cu zahar pudra aromat(il amestecati cu vanilie)


decorul ..................dupa bunul plac al fiecaruia

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

18.06.2010, 13:28

nu biluta vreau o floricica...da am un spirit de obeservatie foarte dezvoltat...bravo pt cadoul facut mamei tale

mariac 1

23.06.2010, 20:12

bine draga ne faci pofta si cine stie ce se poate intimpla

Sylvia 1

24.06.2010, 18:15

Nadina esti tare draguta am glumit. Mergem pe Costa Brava mai sus de Barcelona in Malgrat de Mar , sper sa fie frumos ca in poze asa pare e prima data cand vizitam Spania.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonaci