Gogosi cu inghetata

de nadina73 in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 6109 vizualizari

 

ceva bun racoros si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba
  • 450 ml lapte caldut
  • 7o g unt topit
  • putina sare
  • 3 linguri de zahar
  • coaja de la 2 lamaie
  • 35-40 g drojdie proaspata
  • inghetata de vanilie
  • gem-optional
  • caramel-optional
  • zahar pudra aromat
  • ulei pt prajit
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu inghetata:

Se framanta aluatul pt gogosi.

Se pun in masina de paine faina ,laptele caldut in care s-a dizlovat drojdia,sare,coaja de lamaie,zaharul,untul  topit si se lasa la programul de framantat si dospit.

Cand aluatul e gata dospit se intinde foaie se taie cu un pahar sau cu ce forma doriti (eu am taiat si cu un paharel mic in mijloc sau un capacel de cutie de medicamente,am vrut sa fie cu gaura,nu radeti)) si se prajesc in ulei foarte bine incins.

Cand s-au racit se taie pe  orizontala in doua(vor fi goale inauntru,se umfla si ramane gaura)se pune inghetata de vanilie(de care va place)sirop de caramel sau putin gem apoi se pune capacul taiat se pudreaza cu zahar pudra aromat(il amestecati cu vanilie)

decorul ..................dupa bunul plac al fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Rocsi 1

18.06.2010, 13:28

nu biluta vreau o floricica...da am un spirit de obeservatie foarte dezvoltat...bravo pt cadoul facut mamei tale

mariac 1

23.06.2010, 20:12

bine draga ne faci pofta si cine stie ce se poate intimpla

Sylvia 1

24.06.2010, 18:15

Nadina esti tare draguta am glumit. Mergem pe Costa Brava mai sus de Barcelona in Malgrat de Mar , sper sa fie frumos ca in poze asa pare e prima data cand vizitam Spania.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pancakes