Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

de Andra_Constantinescu in Torturi, 18 Aug 2020 | 1248 vizualizari

 

Un tort foarte bun, potrivit pentru zilele calduroase in care nu vreti sa dati prea mult drumul la aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 400 g mure
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml apa plata
  • 300 g piscoturi
  • 150 ml sirop de zmeura
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g lapte condensat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi si crema cu mure:

Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.


Gelatina se pune intr-o craticioara, se amesteca cu 100 ml apa rece si se da deoparte.


Intr-o tava mare pentru cozonac, umezita si tapetata cu o folie, se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in siropul de zmeura diluat cu 150 ml apa.


Se mixeaza 300 ml frisca, apoi se incorporeaza in ea laptele condensat si gemul de mure. Din aceasta crema se iau 200 g pentru decor, care se pastreaza intr-o caserola la frigider.


Gelatina se pune la foc pana cand devine lichida, apoi se toarna peste crema de mure ramasa si se mixeaza.


Se asaza un strat de crema peste piscoturile din tava, apoi se completeaza cu inca un strat de piscoturi inmuiate in sirop, din nou un strat de crema, iar la final inca un strat de piscoturi insiropate.


Se inveleste tortul cu folie si se introduce la frigider pana a doua zi sau pana cand crema este bine inchegata.


Dupa aceea, se mixeaza restul de 200 ml de frisca si se decoreaza tortul cu ea, alaturi de crema cu mure pastrata anterior.


De asemenea, pentru decor se pot folosi mure proaspete si frunze de roinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

21.08.2020, 19:48

Este minunat tortul tau, iar felia mult prea delicioasa!

Panacris 1

22.08.2020, 21:31

Bună idee, că tot mai am câteva conserve cu lapte condenat prin cămară!

Ancutsa 1

29.08.2020, 15:52

Delicios si parfumat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu cafea