Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 19 Sep 2020 | 1885 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura inspirandu-ma de aici. Cred ca i-am stricat un pic aspectul, insa a fost o prajitura destul de buna. Daca nu doriti sa ii puneti biscuiti puteti sa o acoperiti doar cu aluat dat pe razatoare.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 200 g smantana
  • esenta de vanilie
  • esenta de rom
  • 10 g praf de copt
  • 510 g faina
  • Crema:
  • 300 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 100 g amidon
  • 150 g unt
  • In plus:
  • 1150 g prune curatate + 150 g zahar
  • 2 linguri gris
  • 50 g biscuiti
  • Dimensiuni tava: 27/37 cm
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti:

Prunele curatate de samburi se amesteca cu zaharul si se dau deoparte.

Se pregateste aluatul: untul, oul, sarea, zaharul, smantana, esentele, praful de copt si faina (care se adauga treptat) se amesteca si se framanta pana cand se obtine un aluat nelipicios. Acesta se pune intr-o folie si se introduce la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

Intre timp, se prepara crema.

Zaharul, esenta de vanilie, laptele si amidonul se pun intr-o cratita si se amesteca totul foarte bine cu un tel, apoi se adauga untul taiat bucatele.

Se pune cratita pe foc si se mesteca continuu in ea pana cand compozitia devine o crema groasa.

Se scoate aluatul din frigider, iar 300 g din el se dau deoparte. Restul se intinde intr-o tava unsa cu ulei si se inteapa din loc in loc cu o furculita.

Se presara mai intai cele doua linguri de gris peste aluat, apoi prunele scurse de zeama.

Se intinde crema de lapte fierbinte peste prajitura si se presara peste ea bucati taiate cu cutitul din aluatul dat deoparte anterior si biscuitii maruntiti cu mainile.

Se introduce tava la cuptor pana cand aluatul este copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune, crema de lapte si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si portocale