Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

de Andra_Constantinescu in Torturi, 13 Iul 2021 | 3068 vizualizari

 

Am pregatit un tort foarte frumos, zic eu, cu fructe de vara, colorat si aromat. Am testat, in sfarsit, crema de unt pentru a crea acesti minunati trandafiri si pot sa zic ca sunt mandra de ce a iesit. Pentru cum se fac trandafirii mai gasiti diverse filmulete si pe youtube. Eu am incercat sa explic cat de cat cum i-am facut, dar presupun ca este mai usor ca sa vedeti video. 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 2 linguri ulei
  • 120 g faina
  • 2 g praf de copt
  • 150 g visine fara samburi
  • Diametru tava: 18 cm
  • Sirop:
  • 100 g zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita de esenta de rom
  • Crema cu capsuni:
  • 200 g capsuni
  • 50 g zahar (sau dupa gust)
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • Crema cu zmeura:
  • 100 g zmeura
  • 40 g zahar (sau dupa gust)
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • Crema cu ciocolata alba:
  • 150 g ciocolata alba
  • 100 ml frisca lichida indulcita
  • In plus pentru cele 3 creme:
  • 1 plic de gelatina
  • 100 ml apa rece
  • Pentru decor:
  • 50 ml frisca lichida indulcita
  • 100 g ciocolata alba
  • Crema de unt pentru trandafiri si frunze:
  • 200 g unt cu 82% grasime, moale
  • 1 praf de sare
  • 320 g zahar pudra
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 3 linguri lapte
  • 1 picatura de colorant rosu, gel
  • 1 picatura de colorant verde, gel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba:

Se pregateste blatul.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilinat si se mixeaza pana cand devin ca o bezea.

Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si uleiul si se omogenizeaza.

Se incorporeaza faina si praful de copt, amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula din silicon.

Se adauga visinele si se amesteca incet cu aluatul.

Se toarna compozitia intr-o tava detasabila unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor la 160 de grade Celsius pentru circa o ora sau pana cand blatul trece de testul scobitorii. Dupa aceea, se lasa sa se racoreasca.

Se pregateste siropul.

Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Dupa ce se racoreste se adauga esenta de rom.

Se pregatesc cremele.

Capsunilor li se indeparteaza coditele, apoi se spala, se amesteca cu zaharul si se pun la foc pana cand scade zeama pe care o lasa, devenind ca o dulceata. Se lasa sa se racoreasca.

Zmeura se clateste cu apa, se amesteca cu zaharul si se pune la foc pana cand devine ca o dulceata. Se lasa sa se racoreasca.

Ciocolata alba se rupe in bucatele, se amesteca cu frisca lichida indulcita si se pune la foc pana cand totul devine omogen. Se lasa sa se racoreasca.

Se mixeaza 100 ml frisca, apoi se incorporeaza in ea capsunile reci.

Se mixeaza alti 100 ml frisca, se da zmeura prin sita si se amesteca cu frisca batuta.

Gelatina se pune intr-un vas in 100 ml apa rece. Se lasa sa se solidifice.

Se pune o cratita cu apa la foc.

Vasul cu gelatina se baga in cratita cu apa fiarta si se tine acolo pana cand gelatina devine lichida. 

Se pun 3 linguri de gelatina in crema cu capsuni, 3 linguri de gelatina in crema cu zmeura si 6 linguri de gelatina in crema cu ciocolata alba. Se mixeaza, pe rand, toate cele 3 creme.

Se asambleaza tortul.

Se taie blatul in doua parti.

Se pune o parte din blat pe un platou, apoi se incojoara cu hartie de copt si cu inelul de la tava detasabila. Se insiropeaza blatul si se adauga, pe rand, crema cu capsuni, crema cu zmeura si crema cu ciocolata alba. Se da tortul la rece pana cand se incheaga cremele bine, apoi se pune si cea de-a doua parte de blat peste tort si se insiropeaza. Se da din nou la rece pana a doua zi.

Dupa aceea, se scoate inelul de la tava detasabila si se indeparteaza hartia de copt.

Se topesc 100 g ciocolata alba in 50 ml frisca lichida indulcita si se lasa sa se raceasca, apoi se toarna usor peste tort.

Se pregateste crema de unt pentru trandafiri si frunze.

Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul, iar la final laptele.

Se imparte crema in 3 parti disproportionale.

O parte se pastreaza asa cum este, o parte se amesteca cu o picatura de colorant rosu, iar o parte se amesteca cu o picatura de colorant verde.

Cu ajutorul unor ustensile pentru cofetarie (posh, duza pentru petale, suport/cui pentru flori) se formeaza trandafirii din crema alba si din crema roz. Fiecare trandafir se formeaza pe o bucata de hartie de copt. 

Foaia de copt se fixeaza cu putina crema pe suportul pentru flori. Cu duza pentru petale se toarna putina crema in mijlocul foii, apoi se formeaza un con in jurul ei. Peste ea se formeaza 3 petale, care se intrepatrund, apoi se formeaza alte petale. O petala trebuie sa inceapa usor peste petala precedenta pentru ca ele sa se intrepatrunda si sa formeze trandafirul.

Florile se introduc la frigider pentru a se intari, iar dupa aceea se fixeaza pe tort.

La final, printre flori se formeza frunze cu ajutorul duzei pentru frunze.

Tortul se da din nou la rece, apoi se poate servi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mirela0911 1

15.07.2021, 19:35

Ce frumusete de tort! Iar trandafirii ti-au iesit minunati!

Andra_Constantinescu 1

15.07.2021, 19:53

Mulțumesc frumos, dragilor!

RuxyRux 1

23.07.2021, 21:48

E superb! Felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de iaurt si ness - Reteta nr. 200