Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 24 Iun 2020 | 3584 vizualizari

 

Am vrut eu sa fac ceva, dar din neatentie nu a mai iesit ce voiam. As fi vrut sa fac un blat galben cu seminte de mac si un blat negru cu fulgi de cocos, dar din greseala am pus fulgi de cocos in blatul galben...si apoi am pus si mac :))
Prajitura are un blat umed, capsuni din belsug si gust discret de unt.
Enjoy!

 

INGREDIENTE

  • 500 g capsuni curatate de codite, spalate si taiate + 50 g zahar
  • 150 g unt
  • 150 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 10 linguri lapte
  • 270 g faina
  • 10 g praf de copt
  • 10 g cacao
  • 10 g seminte de mac
  • 100 g fulgi de nuca de cocos
  • Dimensiune tava: 21/31 cm
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac:

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte.

Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga sarea, 9 linguri de lapte, faina si praful de copt si se omogenizeaza.

Se imparte aluatul in doua parti egale.

*Eu am avut doua castroane la fel. L-am cantarit pe cel gol. L-am cantarit si pe cel plin cu aluat si am scazut masa celui gol, apoi am impartit restul la 2 si asa am aflat cat aluat trebuie sa pun in cel gol.

Intr-o parte de aluat se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, macul si 200 g de capsuni.

In cealalta parte se incorporeaza 50 g de fulgi de nuca de cocos, cacaua, o lingura de lapte si 200 g capsuni.

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt se formeaza cate o gramajoara din fiecare aluat, alternand, apoi se pune restul de capsuni pe deasupra. Se introduce tava la cuptor pana cand prajitura trece de testul scobitorii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura bicolora cu capsuni, nuca de cocos si mac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca si cafea